EVROLIGA: Bjelica utišao Tel Aviv, Savanović odličan protiv PAO

Bez Huana Karlosa Navara Barselona lako izgubila od Himkija u moskovskom predgrađu, naš reprezentativac kreator pobede Kahe Laboral nad Makabijem u Tel Avivu

  • 0

Košem Fernanda San Emeterija, osam sekundi pre kraja, košarkaši Kahe Laboral nastavili su seriju pobeda u Evroligi. Posle Olimpijakosa izabranici Žana Tabaka pobedili su i Makabi u Tel Avivu sa 71:70.

Zanimljiva utakmica, sa nekoliko preokreta, pripala je sasvim zasluženo španskoj ekipi, koja je u "Nokija areni" ostvarila petu vezanu pobedu, drugu u Top 16 fazi. Hrvatski trener doneo je pravu "renesansu", a jedan od važnih šrafova u timu je i naš reprezentativac Nemanja Bjelica. Nekadašnji igrač Zvezde je sa 17 poena bio najefikasniji u Kahi (5/8 za tri, 5sk), dok je deset i više poena upisao samo još Bred Oleson. U ekipi Dejvida Blata Riki Hikman je sa 18 predvodio kvartet igrača sa dvocifrenim učinkom.

Moskovski Himki iznenadio je Barselonu, pobedivši je u Rusiji sa 78:65. Predvođeni Zoranom Planinićem "ruski plaćenici" su od samog starta bili konkretniji i pobeda nijednog trenutka nije dovođena u pitanje. Planinić je uz 16 poena (5/16 za dva) imao i šest asistencija. Njegov zemljak Ante Tomić je za Barsu ubacio takođe 16 (7sk), ali valja spomenuti da za Katalonce nije igrao "la bomba" Navaro.

U Istanbulu je Anadolu Efes došao do prve pobede u Top 16 fazi, a nastradao je atinski Panatinaikos. Još jedan naš reprezentativac odigrao je odlično. To je Duško Savanović. On je u pobedi upisao 11 poena (1/1 za tri, 4/4 za jedan, 4sk), dok je Džordan Farar ponovo bio prvi igrač istanbulskog tima.

GRUPA E

Bamberg - Real 65:82

Anadolu Efes - Panatinaikos 78:64

Žalgiris - Unikaha (petak)

Alba - CSKA (petak)

GRUPA F

Himki - Barselona 78:65

Makabi - Kaha Laboral 70:71

Fenerbahče Ulker - Sijena (petak)

Olimpijakos - Bešiktaš (petak)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA