Zlatni "delfini": Donećemo zlato i sa Olimpijade

Skromni kao i uvek, pozvali navijače pred Skupštinu i poželeli isti doček i na leto posle Londona

  • 2

Zlatni srpski "delfini" stigli su u Beograd. Iako su nam doneli evropsko zlato na aerodormu "Nikola Tesla" ih nije sačekalo mnogo ljudi. Samo najbliži članovi porodica i novinari. Ali, ove skromne ljudine su nas navikle da odlaze tiho i vraćaju se okićeni medaljama.

Poželeli su isti doček kada se budu vraćali sa Olimpijskih igara u Londonu.

- Još uvek smo pod emocijama i nismo svesni šta smo uradili. Opšte mišljenje u ekipi je da je ovo bio naš najbolji turnir u poslednje četiri godine. Izgledali smo moćno u bazenu i uz veliku želju i energiju zasluženo došli do zlata. Nije mogla bolje da nam počne 2012. godina. Kruna svega će nadam se biti Olimpijske Igre u Londonu. Još tu da osvojimo zlato i da ispunimo karijere do kraja. Mnogo amo dobili na samopouzdanju trijumfom u Ajndhovenu. To je drugo veliko takmičenje, posle Svetskog prvenstva u Rimu koje smo osvojili i drago mi je što smo uspeli da obradujemo srpsku naciju - rekao je Prlainović.

Prlainović kaže da im je bila velika čast što su bili deo "svete nedelje srpskog sporta".

- Pratili smo Novaka koliko smo mogli, nažalost, meč se odužio, morali smo na naše finale i zato nismo gledali peti set. Novak je sjajan, on ruši sve granice. Svaka čast rukometašima, podigli su svoj sport koji je bio na izdisaju i ponovo su napunili hale.

Nije krio rođeni Novljanin da mu je gol u finalu koji je najavio pobedu Srbije, bio jedan od najdražih u karijeri.

A, kapiten... Raspoložen kao i uvek. Iako je očitao lekciju Crnogorcima u finalu, skromno ističe svoje saigrače i stručni štab u prvi plan. E, zato je on kapiten i vaterpolo institucija bez premca. Zato bi mnogi morali da ustanu na pomen njegovog imena.

- Hvala stručnom štabu i svim navijačima. Juče smo u sva tri finala pokazali koliko mala Srbija može da bude velika. Pričaćemo još na terasi skupštine grada.  Biti deo onakvog dana, sa tri velika finala je neprocenjivo. Drago mi je što smo obradovali naciju - rekao je Udovičić..

I selektor Dejan Udovičić bio je kratak.

- Meni je izuzetna čast što sam ovde. Hvala navijačima koji su nas bodrili u Ajndhovenu, Srbiji, Republici Srpskoj. Momci su sve rekli u bazenu. Svaka im čast - rekao je kapiten Vanja.

Delio je rampe rivalima. Začarao je gol Srbije. Div među stativama Slobodan Soro pozvao je navijače na druženje ispred Skupštine, gde se očekuje kuliminacija sportske euforije koja je zahvatila Srbiju.

- Nadam se da će mnogo ljudi doći ispred Skupštine, uprkos činjenici da napolju veoma hladno. Zaslužili smo da slavimo svi zajedno. Bili smo fokusirani na naše finale, ali smo pratili i dešavanja u Melburnu i Areni. Iako nismo znali konačan ishod Novakovog meča, bilo nam je jasno da je pobedio kada su naši navijači na bazenu počeli da skandiraju njegovo ime. Sve čestitke i rukometašima, sa kojima se znamo još od Mediteranskih Igara od pre tri godine. Dočekali smo vrhunac onoga što sportista može da doživi u Srbiji - čuveni skupštinski Balkon!

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SportFacts_

    30. januar 2012 | 18:56

    RT @telegrafrs: Zlatni “delfini”: Donećemo zlato i sa Olimpijade http://t.co/gwudoFrO

  • telegrafrs

    30. januar 2012 | 18:45

    Zlatni “delfini”: Donećemo zlato i sa Olimpijade http://t.co/gwudoFrO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA