ADIOS, MILAN: Pato u Korintijansu za 15 miliona! Ništa od Drogbe

Svetski šampion i Milan dogovorili uslove transfera, potvrdio je Patov menadžer Gilmar Veldoz. Ništa od Drgobe...

  • 0

Kao što je ranije više puta najavljivano, Alešandre Pato je najzad napustio Milan i prešao u redove novog svetskog šampiona - Korintijansa. Njegov menadžer Gilmar Veldoz rekao je da je postignut dogovor između dva kluba oko obeštećenja u visini od 15 miliona evra.

- Pato će nositi dres sa brojem sedam. On će u narednim danima proći medicinske preglede, a potom potpisati četvorogodišnji ugovor - istakao je Korintijans na svojoj internet prezentaciji.

- Izabrali smo Korintijanas. Mislim da je svima jasno da je došlo vreme za novo iskustvo. Razgovarao sam sa potpredsednikom Galijanijem i on razume naše razloge - rekao je Veloz za italijanske medije.

Pato je u Milan stigao iz Internasionala 2007. godine, sa samo 18 godina. U prvoj polusezoni je postigao devet golova, da bi u sledeće dve mreže tresao dvocifrenim brojem, a onda je uslediloa pauza... Pato je posle toga mnogo češće bio viđen u lekarskim ordinacijama nego na terenu. Brojne povrede, uglavnom mišića, izbacile su 23-godišnjeg Brazilca iz sastava Milana, pa se odlaskom u rodnu zemlju nada većoj minutaži.

- Milan je dao svoje odobrenje za transfer i sada se bavimo detaljima. Ovo je veliki transfer dobrog mladog igrača i Korintijansa, koji je napravio velike napore da bi se posao završio - rekao je Veldoz.

Gazda italijanskog velikana Silvio Berluskoni stavio je letos veto na transfer Pata kada je za njega stigla ponuda vredna 40 miliona, a sada ostaje da se vidi kako će opstati i veza mladog Brazilca i Berluskonijeve ćerke Barbare.

Predsednik kluba je potvrdio da će Milan vrlo verovatno uskoro ostati i bez Robinja, ali je i demantovao dovođenje iskusnog Didijea Drogbe.

- Galijani je otišao u Brazil da donese novac prodajama dvojice Brazilaca. Pato mi je rekao da hoće u Brazil, ali smo se dogovorili da se za godinu ili dve vrati u Milan, ako sve bude išlo kako treba - rekao je Berluskoni.

Potom se osvrnuo na „najavljene“ dolaske DrogbeBalotelija ili Osvalda iz Rome.

- Baloteli me sa svoje ljudske strane nije ubedio da je igrač za Milan. Osvaldo i Drogba? Oni su dobri igrači, ali i prestari za projekat koji forsiramo. A, sada se oslanjamo na mlade igrače. Posle 26 godina šampanjca i kavijara za naše navijače, sada krećemo u novi ciklus koji će tek za dve do tri godine dati rezultate - Milan je po rečima predsednika izgleda najzad odlučio da se podmladi.

- Tražimo mlade fudbalere i naša skauting mreža je 100 odsto pokrila svetsko tržište mladih talenata. Želimo najbolje od tih igrača koji će ostati u klubu u narednih deset godina i postati veliki šampioni. Igrač kojeg bih rado uzeo je Matija Destro iz Rome, ali ne znam da li je to realno - poručio je Berluskoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA