MILO KUPUJE NOLETOV TURNIR: "Srbija open" seli se u Crnu Goru?!

Beograd je posle četiri godine ostao bez ATP turnira, za koji su Crnogorci svojevremeno bili spremni da plate 3.000.000 evra

  • 6

Kompanija Femili sport koja je u vlasništvu porodice Đoković, posle odluke da ove sezone završi sa održavanjem Srbija opena, odlučila se da licencu vrati Asocijaciji teniskih profesionalaca, a kao najozbiljniji kandidat da preuzme "Noletov turnir" ponovo se pominje Crna Gora. Kako se spekuliše u dobro obaveštenim krugovima Milo Đukanović je spreman da "dreši kesu" i da prestižni teniski skup profesionalaca organizuje u bratskoj republici.

- Samo što je saopšteno da postoji mogućnost da se Beograd odrekne ovog turnira usledio je "napad" na kupovinu Srbija opena, kaže izvor Telegrafa, blizak Teniskom savezu Srbije, i dodaje: - Još pre nekoliko dana Crnogorci su počeli da se raspituju za cenu, pa nije isključeno da će se "Srbija open" uskoro postati "Crna Gora open". Nesporna je želja Mila Đukanovića da još više podigne Crnu Goru u očima sveta, pa je njegov pokušaj da otkupi od Đokovića turnir i dovede ga u Podgoricu ili Budvu sasvim očekivan, navodi naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti.

Pre dve godine u javnost je procurela informacija da su Crnogorci spremni da plate 3.000.000 evra kako bi dobili ovaj turnir. Koliko su sada spremni da daju ne znamo, a ukoliko se ne dogodi da "preko noći" dobiju licencu ona će ove sezone ostati u ATP, a poslednje nedelje aprila igraće se dva turnira, u Eštorilu i Minhenu.

Čelnici Femili sporta izdali su danas saopštenje o otkazivanju "Srbija opena" koje prenosimo u celosti:

"Doneli smo odluku koja je u ovom trenutku najracionalnija, uzimajući sve uslove u obzir. Hvala svima koji su proteklih godina bili deo ovog događaja i učestvovali u organizaciji. Iza nas su četiri godine tokom kojih je organizacija turnira od strane ATP uvek ocenjena najvišim ocenama, a igrači su posebno isticali vrhunske uslove koji su im svake godine omogućeni. Zahvaljujemo se sponzorima, volonterima, publici i svim igračima koji su Beograd stavili na tenisku mapu sveta" - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • celendz

    4. januar 2013 | 20:48

    SnS je oterala Novaka iz KG-a(bunili se za tenisku akademiju,zbog parka kojeg tretiraju sada kucici)sada ga oterase iz Srbije.

  • dada

    4. januar 2013 | 20:20

    ovo se zove ....cirkusijada - open

  • Vase Ime

    4. januar 2013 | 23:16

    E nece da mozee!!!! -.-'

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA