BOATENG NAPRAVIO HAOS: Igrači Pro Patrije se boje u crno, raspituje se i Tarantino!

Igraču Milana sa svih strana stižu pohvale posle gesta na prijateljskom meču sa Pro Patrijom, koji će u znak podrške ofarbati svoja lica crnom bojom. Podržavaju i premijerligaši

  • 0

Sjajan gest fudbalera Milana Kevina Prinsa Boatenga na prijteljskom meču protiv Pro Patrije uzdigao je mnogo prašine, ali je i igrač pokupio brojne pohvale sa svih strana.

Igrači italijanskog trećeligaša će pružiti podršku Boatengu i na taj način skinuti nezasluženu sramotu sa kluba koji se ograđuje od "navijača". Oni će za vikend u duelu sa Savonom na teren izaći sa licima obojenim u crno.

Čitav incident izazvao je pažnju najšire javnosti, a to je potvrdila i konferencija za novinare organizovana povodom premijere najnovijeg filma slavnog scenariste, režisera i glumca Kventina Tarantina.

- Šta se to dogodilo na utakmici Milana? - pitao je on italijanske novinare na promociji filma.

Štampa na Apeninima očekivano bruji od odjeka i reagovanja na incidente, a "Gazeta delo Sport" prenela je i poruku predsednika kluba Silvija Berluskonija, koji je podržao Boatenga.

- Malopre sam pozvao Kevina Prinsa Boatenga i čestitao mu zbog reakcije na sramotnu predstavu rasizma na stadionu Pro Patrije. Veoma sam zadovoljan ponašanjem svog kluba u čitavom slučaju - igrača, trenera Masimilijana Alegrija. Sigurno je da će Milan svaki put napustiti teren kada se bude susreo sa sličnim ponašanjem - napisao je Berluskoni u zvaničnoj izjavi.

Slične reči podrške dali su i igrači iz Premijer lige Rio Ferdinand i Vinsent Kompani.

Međutim, ne misle svi da je reprezentativac Gane pravilno postupio. Njegov prošlosezonski saigrač Klarens Sedorf, sada fudbaler Botafofa, ne misli da će potez fudbalera Milana bilo šta promeniti u borbi protiv rasizma.

- U ovakvim situacijama sudije su te koje moraju da prekinu utakmicu i da adekvatno reaguju - poručio je Holanđanin iz Brazila.

Kao što je ranije najavljeno, optužnicu će uskoro podići javni tužilac.

Posle nekoliko puta ponovljenog skandiranja upućenog fudbaleru Milana Kevinu Prinsu Boatengu, reprezentativac Gane je šutnuo loptu u deo publike gde su bili navijači, skinuo dres i izašao sa terena, a njegovi saigrači i igrači protivničke ekipe krenuli su odmah za njim.

Rasistička skandiranja bila su upućena i drugim igračima Milana: Urbiju Emanuelsonu, Suliju Muntariju i M'Bajeu Nijangu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA