FEDERER NE ODUSTAJE: Svi mi kažu da je kraj? Pa nemam 89 godina!

- Želim da igram i trajem dokle god je to moguće. Ne želim da završim karijeru - rekao je proslavljeni švajcarski teniser, koji u svojim vitrinama ima 17 gren slem titula

  • 2

Svetski reket broj dva, švajcarski teniser Rodžer Federer, bio je svojevremeno nedostupan svojim protivnicima i neumoljiv na prvoj poziciji, ali onda su došli Rafael Nadal i Novak Đoković. Međutim, Federer izgleda planira da potraje više od njih.

Na svom putu ka Australiji, gde će otpočeti svoju sezonu 2013. godine učešćem na Australijan openu, Švajcarac je na konferenciji u Singapuru objasnio šta mu je cilj u predstojećoj godini, ili čak do kraja života.

- Želim da igram i trajem dokle god je to moguće. Ne želim da završim karijeru - rekao je proslavljeni švajcarski teniser, i dodao:

- Mislim da je dugovečnost ono što tražim. Nadam se i mislim da mogu da nastavim da igram još nekoliko godina zato što volim ovaj sport, zato što volim taj pritisak koji dolazi kad god igrate protiv neke nove generacije tenisera - rekao je Federer, koji je potvrdio svoje učešće na predstojećim Olimpijskoim igrama, koje se održavaju u Brazilu 2016. godine, a tada će on već imati 35 godina.

- Zadovoljan sam što igram ovoliko dugo. Iako mi svi govore da je za mene već kraj, znate, nemam ja 89 godina. Osećam se vrlo mladim i iako sam svestan toga da neću biti na terenu ceo život, probaću da izvučem najviše iz ovih godina - rekao je Federer, koji planira da u 2013. godini odigra čak 14 turnira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nina

    5. januar 2013 | 17:22

    Tako je sampione,nek znaju svi ko je najbolji!!!!“

  • ДАШОНИ

    5. januar 2013 | 20:24

    ШАМПИОНЕ НАРАВНО ПОСЛЕ ЂОКОВИЋА , ЈЕР НИКАД НЕЋЕШ БИТИ СПОРТИСТА СА КАРАКТЕРОМ НЕГО ЛОШ ГУБИТНИК

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA