RELI DAKAR: Saincu prva etapa, debitovala i srpska postava

Naš motociklista Gabor Sagmajster je prvu etapu završio kao 106. sa 13.05 sekundi zaostatka, dok su debitanti u kolima Bojan Milenović i Darko Veljković za Saincom kasnili 19.06 sekundi

  • 0

Bivši svetski šampion Španac Karlos Sainc pobednik je prve etape Dakar relija, koja je vožena u Peruu u dužini od 13 kilometara. On je deonicu od Lime do Piska, vozeći Bagi, prešao u vremenu od sedam minuta i 40 sekundi.

Drugi kroz cilj prošao je Argentinac Lusio Alvarez u Tojoti, dok je treće mesto pripalo Francuzu Žerlanu Šišeriju. Prošlogodišnji pobednik u konkurenciji automobila Stefan Peterhansel bio je šesti u svom Miniju.

U konkurenciji motora, pobednik prve etape bio je Čileanac Fransisko Lopez, koji je vozio KTM. Do trijumfa je došao u vremenu od sedam minuta i 51 sekunde. Holanđanin Frank Verhoven na Jamahi bio je drugi, ispred još jednog Čileanca Pabla Kvintanile, koji vozi Hondu.

Naš motociklista Gabor Sagmajster etapu je završio sa 13.05 sekundi zaostatka, što je bilo dovoljno za 106. mesto od ukupno 182 vozača.

U konkurenciji vozača Srbija je na reliju prvi put imala jednu postavu. Bojan Milenović i Darko Veljković su za Saincom kasnili 19.06 sekundi, pa će drugu etapu startovati kao 126. od ukupno 150 posada.

Druga etapa Dakar relija vozi se u nedelju i dugačka je 327 kilometara.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA