NFL PLEJ OF: Baltimor prejak za Indijanapolis, Sijetl slavio u Vašingtonu!

Rejvensi u poslednjem meču Reja Luisa pred domaćom publikom savladali Koltse 24:9 i u narednoj rundi idu na megdan Denveru i starom poznaniku Pejtonu Meningu. Sijetl posle 0:14 u prvoj četvrtini preokrenuo na 24:14 i putuje u Atlantu

  • 0

Baltimor Rejvensi savladali su Indijanapolis Koltse 24:9 u drugom meču vajld kard runde u Američkoj konferenciji NFL i plasirali se u narednu rundu gde ih čekaju Denver Bronkosi predvođeni starim znancem Pejtonom Meningom, dugogodišnjim kvoterbekom Indijanapolisa sa kojim su vodili mnogobrojne bitke i većinu izgubili, poslednju pre nekoliko nedelja.

Meningov naslednik u Indijanapolisu, Endrju Lak, vlasnik debitantskog rekorda u broju bačenih jardi (4.374) nije ovog puta uspeo da pronađe put do end zone protivnika i meč je završio sa učinkom 28/54 za 288 jardi uz presečen pas i izgubljeni fambl.

Indijanapolis je, ipak, junački odigrao sezonu, problemi ih nikako nisu mimoilazili, tek što se trener Čak Pagano izlečio od leukemije i vratio na klupu, ofanzivni koordinator Brus Arijans završio je u bolnici, doktori pretpostavljaju zbog virusnog oboljenja, pa je ofanzivne akcije protiv Gavranova pozivao trener kvoterbekova Klajd Kristensen.

Pored odbrane domaćina koja je rivala zadržala na devet poena, vredi istaći kvoterbeka Džoa Flakoa koji je komletirao 12 pasova iz 23 pokušaja za 282 jarda i dva tačdauna, a odličan je bio i risiver Ankvan Boldin sa pet hvatanja za 145 jardi uz tačdaun.

Legendarni lajnbeker Rejvensa Rej Luis, koji je najavio povlačenje posle 17 sezona po završetku plej ofa, u poslednjem meču pred domaćom publikom nije sebi mogao da dozvoli da razočara, zabeležio je 13 obaranja, devet solo, najviše na terenu.

Budućem članu Kuće slavnih verovatno prija što se od navijača Baltimora oprostio pobedom baš protiv Indijanapolisa, jer između ta dva grada postoji veliki rivalitet, Koltsi su prvih nekoliko decenija proveli u Baltimoru i u tom periodu triput su bili šampioni, da bi se 1984. preselili u Indijanapolis, što im mnogi navijači nikad nisu oprostili.

Duel dvojice sjajnih kvoterbekova početnika, Roberta Grifina III, debitantskog rekordera u pas rejtingu (102,4) i istrčanim jardima (815) i Rasela Vilsona koji je izjednačio debitantski rekord Pejtona Meninga u tačdaun pasovima (26) pripao je Vilsonu, koji je sa Sijetlom slavio u prestonici SAD 24:14  i plasirao se u naredno kolo gde ih čeka Atlanta.

Grifin je ušao u meč ne sasvim oporavljen od nedavne povrede, tokom igre dobio je nekoliko udaraca i kako je utakmica odmicala posledice toga sve više su se osećale. Vašigton je posle odlične prve četvrtine i vođstva 14:0, praktično stao u napadu.

U drugom periodu Redskinsi su osvojili svega 11 jardi (0 pasom) i dozvilili rivalu da smanji na 14:13. 

Do preokreta je trebalo da dođe u trećoj četvrtini, ali raningbek Sihoksa Maršon Linč izgubio je loptu na dva jarda od end zone Vašingtona, da bi se iskupio u završnoj deonici meča kada je istrčao tačdaun od 27 jardi. Usledilo je uspešno pretvaranje  za dva poena, a Sijetl je brzo ponovo preuzeo loptu, posle fambla povređenog Grifina ispred svoje end zone, što su gosti iskoristili da šutem povise na 24:14. Kvoterbek Vašingtona  napustio je teren, vremena za preokret nije bilo i Sijetl je bez problema priveo meč kraju.

Rasel Vilson odigrao je junački, ne samo da je dobro bacao loptu (15/26 za 187 jardi uz tačdaun) i trčao sa njom (osam nošenja za 67 jardi) već je i nekoliko puta blokirao i čistio put ispred Maršona Linča, što kvoterbekovi ne čine skoro nikad.  Linč je meč završio sa 132 istrčana i devet uhvaćenih jardi.

Robert Grifin bacio je svega 84 jarda uz dva pasa za tačdaun i jedan presečen, imao je pet nošenja za 21 jard i izgubljeni fambl.

Američka konferencija:

Hjuston – Sinsinati 19:13

Baltimor – Indijanapolis 24:9

Nacionalna konferencija:

Grin Bej – Minesota 24:10

Vašington - Sijetl 14:24

PAROVI KONFERENCIJSKIH POLUFINALA

AFC:

Denver - Baltimor

Nju Ingland - Hjuston

NFC:

Atlanta - Sijetl

San Francisko - Grin Bej

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA