RELI DAKAR: Srpski automobilisti odustali, Sagmajster 81.

Francuz Stefan Peterhansel pobednik je druge etape u konkurenciji automobilista, Španac Ðoan Bareda Bort pobedio među motociklistima

  • 1

Prva srpska automobilska postava koja je nastupila na reliju Dakar, u sastavu Bojan Milanović i Darko Veljković, odustala je tokom druge etape.

- Krenuli smo lepo, teren je bio više kao neki makadam, obišli smo u startu tri takmičara. Posle smo došli do peska i auto je odmah počeo da diže temperaturu koja je išla i do 120 stepeni. Temperatura ulja je, takođe, došla i do 108 stepeni. Zbog toga smo u više navrata stajali da odmorimo, popnemo se na jednu dinu, pa na vrhu stanemo i tako opet, ali temperatura nije spadala ispod 110 stepeni. Nastavili smo dalje, i onda, na šezdeset drugom kilometru naleteli smo na neki breg i prevrnuli se na krov - objasnio je Milovanović.

- Odmah smo auto vratili na točkove, sanirali posledice koliko smo mogli i nastavili dalje. Negde na devedeset petom kilometru od starta naišli smo na dinu visoku do 150 metara, koju iz nekoliko pokušaja nismo mogli da savladamo. Motor je počeo da gubi snagu, dok kasnije nije počeo da lupa. Tu je stao i posle nismo mogli da ga upalimo. Nema pritiska, vergla kao da su krivi ventili i to je to. Dva kamiona su nas prošla, ni uz njihovu pomoć nismo uspeli da sredimo sve, tako da smo tu stali, ostali, i tu, nažalost, završili ovogodišnji Dakar reli - zaklučio je vozač srpske ekipe.

Jedini preostali predstavnik Srbije, motociklista Gabor Sagmajster, u cilju je bio 81. sa skoro 49 minuta zaostatka iza pobednika, a u generalnom plasmanu zauzima 87. mesto.

Francuski automobilista Stefan Peterhansel pobednik je druge etape tradicionalnog relija Dakar, dok je u konkurenciji moticiklista trijumfovao Španac Ðoan Bareda Bort.

Branilac titule Peterhansel je za volanom Minija završio 243 kilometra dug specijal vožen u Pisku, u Peruu, u vremenu od 2:35,38 sati. Iza njega plasirali su se Južnoafrikanac Žinijel De Vilije (Tojota) sa zaostatkom od 2,35 minuta, dok je trećeplasirani Francuz Ronan Šabo (SMG) zaostao 3,52 minuta iza pobednika.

Peterhansel je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu rezultatom od 3:00,20 sati.

U konkurenciji motociklista Bareda Bort je vozeći Huskvarnu pobedio u vremenu 2:42,31 sati ispred zemljaka Huana Pedrera Garsije (KTM) sa 3,16 minuta zaostatka i trećeplasiranog Australijanca Meta Fiša (Huskvarna), koji je zaostao 5,53 minuta.

Bareda Bort je vodeći u generalnom plasmanu sa vremenom 3:24,11 sati.

(telegraf.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludost

    7. januar 2013 | 14:32

    Ovi na 100km imali vise avantura, nego Peterhansel za 20 ucesca :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA