AMERIČKI FUDBAL: Alabama šampion!

Ekipa Alabame odbranila šampionski tron u univerzitetskoj konkurenciji ubedljivom pobedom protiv Notr Dama sa 42:14

  • 0

U univerzitetskoj konkurenciji u američkom fudbalu dobijen je novi-stari nacionalni šampion SAD: Alabama Krimson tajd odbranila je prošlogodišnju titulu pošto je u finalnom meču ubedljivo savladala Notr Dam sa 42:14. Ovo je treći trijumf Alabame u poslednje četiri godine, a 15 titula nacionalnog šampiona ukupno, mada treba reći da u mnogim godinama zvanje nacionalnog šampiona deli nekoliko ekipa.

Pobeda Alabame ujedno je sedmi uzastopni trijumf ekipa iz Jugoistočne konferencije, poslednjih godina ubedljivo najjače u NCAA.

Finalni meč bio je rešen već do poluvremena, koje je završeno vođstvom Alabame sa 28:0. Šampioni su u nastavku povisili na 35:0, pre nego što je Notr Dam upisao prve poene, pet minuta pre kraja trećeg perioda.

Kvoterbek Alabame Ej Džej Mekaron i raningbekovi Edi Lejsi i Ti Džej Lendon bili su nerešiva enigma za odbranu Notr Dama. Mekaron je kompletirao 20 pasova iz 28 pokušaja za 264 jarda i četiri tačdauna, uz jedno nošenje za devet jardi, Lejsi je istrčao 140 jardi uz tačdaun i uhvatio 17, takođe, uz tačdaun, Jeldon je istrčao 108 jardi i tačdaun. Istakao se i risiver Amari Kuper sa šest hvatanja za 105 jardi i dva tačdauna.

Proslavljeni trener Alabame Nik Sejben osvojio je ukupno četvrtu titulu nacionalnog šampiona, treću sa Alabamom. Prvi trijumf zabeležio je 2003/04. sa Luizijanom stejt.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA