VUKOIČIĆ: Nikom ne pretimo, ali idemo na "brejk"!

Trener košarkaša Crvene zvezde rekao je da će njegov tim pokušati da napravi brejk protiv nemačkog Ulma i odmah na startu druge faze Evrokupa istakne kandidaturu za visok plasman

  • 1

Trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić uveren je da njegova ekipa može daleko da dogura u Evrokupu ove sezone, ali da su svi protivnici u TOP 16 fazi dosta kvalitetni.

- Prva utakmica u svakom takmičenju nosi specifičnu težinu i veliku važnost. Ulm je u prednosti jer je domaćin, ali za nas je ovo prilika da već na početku drugog kruga napravimo brejk i tako odmah istaknemo kandidaturu za visok plasman. Ipak, ne bih davao velika obećanja, mislim da ne bismo smeli da pretimo, ali moram da naglasim i da se ne bojimo - rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Trener Zvezde istakao je da prethodni rezultati padaju u vodu, jer u novoj fazi takmičenja svi timovi kreću iz početka.

- Ulm je protivnik koji možda nema tako zvučno ime kao Galatasaraj ili Uniks, ali je vrlo ozbiljna ekipa koja već dve godine u Nemačkoj pokazuje kontinuitet u radu i rezultatima. Na okupu su već tri-četiri godine, a upravo ta njihova dugotrajnost im je omogućila konstantno napredovanje. Možda nemaju izgrađeno ime u evropskim okvirima, ali su svakako klub koji sa punim pravom gaji ambicije za plasman u četvrtfinale Evrokupa - naglasio je Vukoičić.

On je dodao da u nemačkoj ekipi dominira Džon Brajant, vodeći strelac i skakač nemačkog prvenstva.

- Ekipa Ulma predstavlja kombinaciju nemačkih i američkih igrača koji su se adaptirali na evropsku košarku, ali su zadržali dosta primesa američke igre. Igraju vrlo agresivno u napadu, sa mnogo šuteva u ranoj fazi. Prosečno imaju više od 70 šuteva, imaju dosta slobode i kreacije, a to im je primarno i u selekciji. U odbrani dosta kombinuju, umeju da odigraju agresivno preko celog terena, ali i neke tipove zonske odbrane - objasnio je Vukoičić.

Utakmica prvog kola L grupe TOP 16 faze Evrokupa između Ulma i Crvene zvezde igra se sutra od 19.30 časova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr djole

    8. januar 2013 | 14:47

    kada ce vam postati jasno da ovo nije Zvezda vec Fmp, jer kada ove godine ovaj tim osvoji ABA ligu, Evrokup i Kup Koraca svi trofeji ce se pripisati klubu koji je registrovan u Zelezniku, koji nije clan SD Zvezda, i koji do sada ima u vitrinama samo trofeje Fmp-a, a ne Zvezde!!! to vam pise, a pismeni znaju da citaju. ko i dalje veruje u Deda Mraza i ne veruje u sve ovo neka pogleda po netu na zvanicnom sajtu ovog kluba. ja kapiram delije, hvataju se za slamku, za poslednji voz, po sistemu daj sta das, jer Partizan 11 godina u kosarci i 5 godina u fudbalu nabija komplekse, a predugo je to vremena zaista! ovo nikada nije zabelezeno u istoriji sporta da jedan privatnik promeni ime svom timu i uzme ga (kao i grb) od jednog sportskog drustva, koje mu to i dopusti! banana drzava! ali kakva drzava, takva i kosarka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA