PEŠIĆ ZA TELEGRAF: Zvezda je bolji tim od Ulma!

Iako "crveno-bele" čine iskusniji igrači, a nemačka ekipa nema mnogo međunarodnog iskustva, ekipa Vlade Vukoičića mora da prikaže kvalitetnu igru na svim pozicijima da bi zabeležila pobedu u Ulmu, smatra bivši trener Crvene zvezde

  • 0

Nekadašnji trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić smatra da "crveno-beli", iako iskusniji i bolji tim, moraju da odigraju mnogo dobro da bi zabeležili pobedu protiv Ulma u prvoj utakmici drugog kruga Evrokupa.

Pešićeva sadašnja ekipa, minhenski Bajern, savladala je Zvezdinog protvnika u poslednjem odigranom kolu Bundes lige sa rezultatom 80:78.

- To je ekipa koja je prošle godine napravila iznenađenje plasiravši se u finale plej-ofa. Imaju praktično isti sastav i kontinuitet i dobro su organizovani kao tim - započeo je Pešić razgovor za Telegraf.

- Ulm je mali grad sa velikom košarkaškom tradicijom, slično kao i u Bambergu. Skoro su dobili prelepu halu u k0ju staje mislim oko sedam ili osam hiljada gledalaca. Evo sad kad su igrali protiv nas, u Minhen je došlo oko hiljadu navijača da bi ih podržali.

Srpski stručnjak smatra da opasnost Zvezdi ne preti samo od centra Džona Brajanta.

- Uvek su u Bundes ligi, ali nemaju mnogo međunarodnog iskustva. Ne igraju kao Barselona ili CSKA iz najboljih dana, ali je svakako ekipa za respekt. Skoro kad su igrali protiv Cibone odigrali su odlično u poslednjoj četvrtini i pobedili. Brajant je kompletan igrač, vrlo talentovan centar koji je prošle godine proglašen MVP-ijem.

Pešić ne misli da je njegov nekadašnji klub bez šanse na utakmici u sredu (19.30, TV B92) u Nemačkoj.

- Mislim da je Zvezda bolji tim, sa iskusnijim igračima, ali bi zaista morala dosta kvalitetno na svim pozicijama da odigra u Ulmu i da bi pobedila - zaključio je Pešić, ne želeći da precizira gde bi "crveno-beli" mogli da imaju šansu protiv nemačke ekipe.

(B.Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA