DŽAJIĆ IGRAČIMA: Nećemo vam stavljati nož pod grlo! (VIDEO)

Na prozivci pred nastavak sezone predsednik crveno-belih istakao da svaki meč prolećnog dela ekipa treba da shvati kao kvalifikacioni, a očekuje da tim može da pruži bar 30 odsto više nego jesenas

  • 0

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za narednu sezonu, a ekipi se obratio i predsednik kluba Dragan Džajić.

- Prvo sam čestitao praznike, a onda sam im rekao da imaju 15 utakmica na koje treba da ulaze kao da su kvalifikacione i da učine sve da publika u njima vidi želju. Ne  možemo im stavljati nož pod grlo, oni znaju kako je biti prvi. Mislim da su me razumeli. Ima se samo 15 utakmica i to je jedina stvar o kojoj sam razgovarao sa trenerom Jankovićem. Uz sve one slabosti s kraja jesenje sezone, mislim da je ovaj tim kadar da odigra bar 30 odsto bolje - rekao je Džajić.

Na prozivci nisu bili Ognjen Mudrinski i Aleksandar Kirovski, koji su u Kruševcu davali dopunske uzjave o incidentima posle meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske u baražu za Evropsko prvenstvo, posle čega će se vratiti u Beograd i pridružiti ekipi. Ni Kadu nije stigao na vrme iz Brazila zbog lošeg vremena, pa je njegov avion kasnio.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović ostavio je otvorenom mogućnost da i pored teške ekonomske situacije u klubu u toku prelaznog roka na "Marakanu" dođe novi igrač.

- Dobro bi došlo neko pojačanje. Mislim da u ovom trenutku možda imaju stranci, jer je kod nas sve zauzeto ili skupo, tako da u obzir ulaze slobodni stranci. Sve je otvoreno i po pitanju prodaje igrača. Znamo u kakvoj smo ekonomnskoj situaciji, dobro bi nam došao novac za neko pojačanje.

Trener Aleksandar Janković "osvežio" je stručni štab dovođenjem Bratislava Živkovića na mesto pomoćnog i Vladimira Čebzanovića na mesto kondicionog trenera.

- Okrenuti smo našoj školi kao jednom od najosnovnijih stubova klubova. Ova veza je neophodna od koje zavisi budućnost momaka koji su nam nedostajali kao prvotimci i za kojima toliko kukamo.

Staroj postavi su se pridružili igrači koji su jesenji deo proveli na pozajmicama, kao i omladinci Simić, Čikić i Stefan Mihajlović, sin Radmila Mihajlovića.

Janković je najavio da ekipu na narednim pripremama očekuje dosta posla, ali misli da može da ponovi one iz 2007. godine.

- Očekuje nas veliki posao. Menjaćemo dosta toga i po pitanju taktike, izbora, ali to nije za priču prvog dana priprema. Te 2007. godine mi se jedino nije svideloi što smo izgubili od Spartka iz Moskve 5:2. Nekad nije loše u toku priprema izgubiti. Te pripreme su bile dobre, iako nismo imali Bog-zna kakve uslove.

- Ja se spremam sa ekipom koju imam. Čuli ste, od mnogo toga zavisi da li će neko doći ili otići. Ja sam spreman da sa ovim momcima pripremim tako da da igraju 15 puta po 90 minuta.

U četvrtak i petak u Zavodu za sport i sportsku medicinu fudbaleri će proći kroz prve testove, pa u popodnevnim časovima na terenu "Marakane". Završni test je u subotu pa će stručni štab imati sve informacije o igračima do puta u nedelju.

Od nekolicine igrača iz omladinske škole koji su dobili priliku da odu u Antaliju, Janković očekuje da iskoriste šansu.

- Očekujem da shvate ozbiljno ove pripreme i da ukažu poštovanje prema šansi koja im se ukazuje. Na njima je da se bore, imaće svi ravnopravnu šansu. Postoje određene ideje. Imamo okvir za "26+1" igrač. Spisak nije definitvan, jer na pripreme neće ići onaj koji je u lošem stanju.

Na pitanje da li će igrači koji su izgubili njegovo poverenje imati odrešene ruke da nađu nov klub, Zvezdin trener nije želeo da bude opširan.

- Imali smo dosta sastanaka unutar kluba. Za sada nema menjanja, ali ne znači da toga neće biti. Bitno je da onaj ko bude sposoban da u glavi ima samo jednu ideju u glavi na 15 utakmica bude u ekipi - zaključio je Janković

(B. Mekić / foto: M. Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA