ČUDO NA SNEGU: Srpski biatlonac osvojio istorijske bodove u Svetskom kupu!

Momak kojem se jedva skupilo za kombinezon, a vrlo se pomučio i za skije, ušao je u istoriju domaćeg zimskog sporta plasmanom na 39. mesto u Oberdhofu

  • 0

Naš najbolji biatlonac Milanko Petrović ispisao je istoriju domaćeg sporta osvajanjem prvih bodova za Srbiju u Svetskom kupu.

Petrović je 5. januara u Oberhofu osvojio 39. mesto u sprintu na 10 kilometara, a dan kasnije u takozvanoj poteri (12,5 kilometara) osvojio je 40. mesto i dodao još jedan bod.

- Nisam znao koliko mogu, verovao sam da ću biti oko 50. mesta i da ću ući u poteru, ali o bodovima nisam razmišljao. Trčao sam solidno, od trenera Milosavljevića dobijao informacije gde se nalazim u odnosu na konkurenciju, ali sam se pogubio na prvom gađanju jer je vetar promenio smer. Došao sam na gađanje opušteno, rekao sebi da da nemam šta da izgubim i pogodio svih pet meta. Tada sam postao svestan da bih mogao da dođem i do nekog boda - opisao je za "Sportski žurnal" Petrović svoj uspeh.

- Video sam na semaforu da ne kasnim mnogo i kad sam ušao u cilj kao 34. poverovao sam u neki bod, što se na kraju ispostavilo tačnim.

Zimski sportovi u Srbiji nemaju veliku popularnost i problem za bijatlonce je i snalaženje za opremu.

- Sticajem okolnosti imao sam sreće da dobijem podršku čoveka iz "Fišera" pa sam ostao na njihovim skijama. Problem je što nemam servisera, pa smo se dogovorili da mi skije priprema suprug Anastasije Kuzmine, koji se bavi tim stvarima...U suštini imam dobre uslove u odnosu na podršku sopstvenog saveza. U poslednji čas pronašli smo i kombinezon - rekao je Petrović.

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal/Foto: Ana Baškirova)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA