FINALE VATERPOLO KUPA: Najjači turnir u Evropi

Duel Partizana i Radničkog, te Crvene zvezde i Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije u vaterpolu predstojećeg vikenda biće spektakl kakav dugo nije viđen na ovim prostorima

  • 0

Finalni turnir vaterpolo Kupa Srbije, koji će biti odigran za vikend na Banjici, biće bez sumnje najjače takmičenje u Evropi, koje se igra u dva dana. A kako i ne bi kada četiri najbolje srpske ekipe Partizan, Crvena zvezda, Radnički Kragujevac i Vojvodina spadaju po sastavu timova spadaju u najjače ekipe na Starom kontinentu.

Mnogo srpskih, hrvatskih, crnogorskih, reprezentativaca osvajača olimpijskih, evropskih i svetskih medalja nastupiće na ovom turniru koji će biti pravi praznik vaterpola.

Finalni turnir održava se narednog vikenda, a u polufinalu se sastaju Partizan i Radnički, odnosno Crvena zvezda i Vojvodina.

Iako su uoči mečeva polufinala Kupa svi klubovi osim Zvezde tražili da utakmice sude strane sudije, učesnici konferencije za medije pred ovaj turnir nisu želeli da daju komentare povodom toga.

Predstavnici Partizana, Radničkog iz Kragujevca, Crvene zvezde i Vojvodine složili su se da će ljubitelji tog sporta posle duže vremena moći da uživaju u kvalitetnim utakmicama i svi od reda najavili su napad na trofej.

Vujasinović: Odbrana trofeja

- Nadam se da će doći navijači iz Kragujevca i napraviti sjajnu atmosferu. Mi branimo duplu krunu. Mogućnost da odbranimo jednu postoji za vikend i nadamo se da ćemo podići pehar u nedelju. Očekujemo da će utakmica protiv Radničkog biti čvrsta, kao i prošla, samo sa drugim ishodom - rekao je Vujasinović.

Savić: Prihvatamo ulogu favorita

- Moramo biti koncetrisani protiv Vojvodine da bismo ušli u finale i pokušali da osvojimo Kup. Ovo su četiri najbolje ekipe u Srbiji, sigurno će se igrati vrhunski vaterpolo koji Srbija nije imala prilku da gleda sedam-osam godina. Prihvatamo ulogu favorita. U prvenstvu smo imali tvrdu utakmicu u kojoj je Vojvodina pružila snažan otpor sa mladim igračima - rekao je Savić.

Jovović: Vrebamo iz senke

- Mi kao novi klub imamo čast da igramo protiv velikog Partizana. Daćemo sve od sebe, ali znamo šta Partizan znači u srpskom vaterpolu. Kvalitet ove godine je taj što igramo neizvesne mečeve i siguran sam da će i protiv "crno-belih" biti tako, ali ne znam kakav će biti scenario - rekao je pomoćni trener Radničkog Dejan Jovović, koji je bio na konferenciji u odsustvu Dejana Udovičića.

U prvom polufinalu u subotu od 18 sati sastaju se Partizan - Radnički Kragujevac, dok dva sata kasnije igraju Crvena zvezda i Vojvodina. Finale je na programu u nedelju u 19 sati.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA