PAPRENO: Partizan kažnjen sa 8.000 evra

Direktor ABA lige Josip Bilić izrekao je kaznu "crno-belima" zbog pirotehnike i prekida meča sa zagrebačkom Cibonom

  • 2

Direktor takmičenja Jadranske lige Josip Bilić kaznio je danas Partizan sa 8.000 evra zbog prekida utakmice sa Cibonom i ponašanja dela navijača koji su bacali pirotehnička sredstva na teren.

Prema pravilniku takmičenja, Partizan će 5.000 evra morati da plati zbog pirotehnike i 3.000 evra zbog prekida utakmice.

Košarkaški klub Partizan je u ovoj sezoni ukupno kažnjen sa 38.000 evra zbog ponašanja publike na utakmicama Evrolige i Jadranske lige.

Gledano u košarkaškom smislu, to je novac sa kojim mogu da se isplate dve mesečne plate vrhunskog košarkaša u regionalnom takmičenju ili pak mesečne plate za petoricu mlađih prvotimaca "crno-belih"!

!Crno-beli" su ponovo apelovali na navijače da se uzdrže od ubacivanja predmeta na teren i nedoličnog ponašanja.

"Još jednom apelujemo i molimo sve koji navijaju i vole Partizan da se ubuduće uzdrže od ubacivanja predmeta na teren i nedoličnog ponašanja, jer štetu nanose isključivo klubu.

"Novčane kazne su prevršile svaku meru i utiču na normalno funkcionisanje kluba. U sezoni 2011/2012 Partizan je na ime kazni Evroligi morao da isplati preko 50.000 evra, a bio je i najkažnjeniji klub u čitavom takmičenju, što se ponavlja i ove sezone. Fer, korektna i sportska podrška publike klubu je neophodna, a svako drugačije ponašanje je neprihvatljivo i nepoželjno", navodi se u saopštenju Partizana.

Utakmica između Partizana i Cibone odigrana je 5. januara u hali "Pionir", a "crno-beli" su, uprkos polusatnom prekidu, trijumfovali sa 74:68.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гробар из Ниш

    10. januar 2013 | 15:19

    Пре него што поново крене паљба на Забрањене, нека се само сви сете колико је до сада не само КК Партизан већ целокупно СД Партизан платило казни због испада припадника Алкатраза, и група њима блиских. То је био испад појединаца који нису послушали човека на шипци, тј. вођу који им је све време причао да се ништа не баца на терен. Неки манири су још остали са овог југа у распаду, али све ће се то поправити и убудуће се такве сцене од Забрањених неће видети. Мада ако се погледа да је највећи испад Забрањених била ова пиротехника, а Алкатраза убиство, и убадање припадника Забрањених на само Бадње вече (а притом и они користе пиротехнику), онда мислим да се овај испад Забрањених може истолерисати. И само да додам да је несумњиво да је број Забрањених из дана у дан све већи. Поздрав !

  • pravda

    10. januar 2013 | 16:29

    za proslu ligu sampiona u fudbalu vodje grobara su dobile stanove od uprave u zamenu za neubacivanje baklji i petardi na teren i slicno,inace kazne za to u uefi su od 50 do 500 hiljada pa se djuricu i ekipi sigurno vise isplatilo da poklone dve tri gajbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA