PEŠIĆ: Bajern ne igra Evrokup da može Zvezda da ga osvoji

- Nadam se da će sledeće sezone oba tima igrati u Evroligi, a tada neće biti popusta za "crveno-bele" - rekao je trofejni stručnjak

  • 0

Bivši trener košarkaša Crvene zvezde, sada strateg Bajerna iz Minhena, Svetislav Pešić poznat je kao veliki šaljivdžija i nikada ne propušta priliku da se našali. Iskusni trener gledao je svoju Zvezdu protiv Ulma i bio je zadovoljan igrom "crveno-belih", pa je rekao da njegov Bajern ne igra Evrokup zato da bi mogla Zvezda da ga osvoji.

- Rekao sam Vladi Vukoičiću da Bajern namerno ne igra Evrokup kako bi Crvena zvezda mogla da ga osvoji. Više je uložila i zaslužuje da bude prva. Ali sledeće sezone će obe ekipe, nadam se, igrati Evroligu, a tada neće biti popuštanja - rekao je Pešić za "Žurnal" i dodao:

- Crvena zvezda deluje dosta sigurno i uigrano. Naravno, tu je Rakočević koji pravi razliku u svakom smislu. Kada rezultat dođe u opasnost, on preuzima odgovornost. Vidi se da je u formi. Raduje me i što je Radivojević igrao na dosta visokom nivou, praktično on je kontrolisao celu utakmicu.

- Posebno mi je drago što Amerikanci nisu nosili igru, već Vuk, Igor i Boris Savović. Vidi se da je Crvena zvezda dosta iskusna ekipa, a sigurnost je dobila kroz pobede - dodao je Pešić.

On je odmah dodao da je brejk u Ulmu odlična stvar i da "crveno-beli" imaju šanse za četvrtfinale.

- Ovaj brejk im dosta znači, kao i pobeda UNIKS-a u Istanbulu. Po nekoj računici, sada bi trebalo da dobiju sve mečeve kod kuće. Grupa je veoma jaka, ali Crvena zvezda može da računa i na veliku podršku navijača. U svakom slučaju, sada ima dva puta do Evrolige. Kako sada izgleda, nije nemoguće i da osvoji Evrokup. Ipak, prognoze su nezahvalne, ima još dosta da se igra.

(Telegraf.rs/Žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA