ŠAMPIONAT BEZ LEGENDI: Nema Balića, Stefansona, Žilea, Huanina....

Koliko će biti zanimljivo prvenstvo u Španiji kada su Hrvati došli bez najboljeg, Mađari bez pet važnih igrača, Srbija bez devetorice sa EP, a Island nema Stefansona

  • 0

Predstojeći šampionat sveta u rukometu, koji počinje večeras u Španiji, biće neobičan jer na terenima nećemo više videti legendarne vedete svojih selekcija.

Hrvatska je došla bez Ivana Balića, lidera tima koji je nekada bio svetski i olimpijski šampion, Island nema Stefansona, Slovenija će nastupiti bez Davida Špilera koji se povredio, a Srbija bez devetorice igrača sa EP među kojima su najpoznatiji Momir Rnić, Nemanja Beljanski i Dalibor Čutura.

Ipak, sa najviše problema u Španiju stigla je Mađarska. U odnosu na Olimpijske igre u Londonu nedostaje im pet igrača - Fazekaš, Iljes, Perez, Laluška i Guljaš.

U problemima je i Španija, koja danas u 19 sati otvara Svetsko prvenstvo protiv Alžira. Igraće bez iskusnih Hombradosa, Raula Entreriosa, Huanina, Paronda i Gurbinda.

Međutim, osim povreda za užitak gledanja velikana svetskog rukometa lišeni smo ih i zbog selektorskih odluka ili 'starosti  igrača'.

Tako u Španiji neće biti braće Žile, Poljacima pak nedostaju Marcin Lijevski, Rosinski, Tkačik, Jurašik... Valja spomenuti kako na SP-u nakon dugo vremena nema ni Korejca Jona. 

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA