TRANSFERI: Tajson u Šahtjoru, Sahin u Dortmundu, Ešli Kol u Realu? (VIDEO)

Brazilac iz Metalista na kraju ipak "iskulirao" Čelsi i ostao u Ukrajini. Pored njega, Čelsi ima novi problem u vidu mogućeg odlaska levog beka u Madrid, a posle neuspele epizode upravo u Madridu i Liverpulu Nuri Sahin se vraća na mesto uspeha

  • 0

Brazilski vezista Tajson Barselos Freda dugo je spominjan i dovođen u vezu sa Čelsijem, ali je igrač ukrajinskog Metalista odlučio da ostane u ovoj istočnoevropskoj zemlji, samo se iz Harkova preselio u Donjeck.

Doskorašnje levo krilo Metalista nedavno je odbio ponudu vrednu 9,3 miliona funti, ali je onda odlučio da, ipak, prihvati novu ponudu Šahtjora.

- Predsednici Šahtjora i Metalista sastali su se 10. januara i pregovarali o transferu Taisona iz Harkova u Donjeck - stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu Šahtjora.

- Šahtjor za transfer plaća 12,4 miliona funti, a tim je dobio igrača koji je imao veliku želju da zaigra na Donbas Areni. Brazilac je potpisao ugovor na pet godina, počevši od 11. januara. Metalist je inkasirao oko 20 miliona dolara, što je bila klauzula za transfer 24-godišnjeg Brazilca, koji je na kraju "iskulirao" aktuaelnog šampiona Evrope i odlučio da se pridruži brazilskoj legiji u Šahtjoru (Vilijan, Fernandinjo, Luiz Adrijano, Daglas Košta, Ilsinjo...).

Tajson je na sebe posebno privukao pažnju kada je postigao sjajan gol protiv Rozenborga u Ligi Evrope koji je replika onog čuvenog gola Marka van Bastena u dresu Holandije na EP protiv tadašnjeg SSSR-a 1988. godine.

U Nurija Sahina su polagane velike nade, ali se pokazalo, još jednom, da Real Madrid nije za svakoga. Turčin je posle osvajanja titule sa Borusijom iz Dortmunda odlučio da se preseli na "Santjago Bernabeu".

Ipak, za "kraljevski klub" upisao je samo četiri nastupa, pa je prosleđen na pozajmicu u Liverpul, za koji je odigrao 12 mečeva i bio strelac tri puta, ali se onda povredio i ispao iz planova Brendana Rodžersa.

Međutim, srećom po momka koji je rođen u Nemačkoj, njegov matični klub je odlučio da mu pruži još jednu priliku pa će se već ovog januara vratiti na "Vestfalen".

Dortmund je za danas najavio konferenciju za novinare povodom povratka Sahina u klub.

Pored vesti da je Čelsi ostao bez Tajsona i da će Rafa Benitez možda zameniti Žozea Murinja u Realu, aktuelni šampion Evrope možda ostane bez svog dugogodišnjeg beka Ešlija Kola.

Kolu u junu ističe ugovor sa "plavcima", a pored interesovanja dva oba mančesterska velikana i prebogatog Pari Sen Žermena, njegov menadžer je otišao ipak u Madrid da dogovori transfer u "kraljevski klub", kako prenose britanski mediji.

Mario Baloteli će zbog svojih učestalih nestašluka najverovatnije uskoro napustiti Mančester siti. Pored njegovog "sumnjivog" ponašanja i mentaliteta, nesumnjivo poseduje veliki fudbalski talenat, a to je prepoznao i ajbolji strelac i igrač Napolija, popularni "Matador".

- Niko nema pravo da sudi o drugim ljudima. Svi mi pravimo greške. Baloteli je veliki fudbaler i voleo bih da igramo zajedno. Radi se o momku koji je rođeni pobednik i već je pokazao šta sve može da uradi. Poseduje ogroman kvalitet i zna kako da usreći navijače - kazao je Edison Kavani italijanskim medijima.

U poslednje vreme se priča i o eventualnom odlasku Urugvajca koji je u dosadašnjem toku sezone na 23 utakmice u dresu Napolija postigao 25 golova.

- Hoću da ostanem u Napulju. Ovde uživam u svakom trenutku, volim grad i klub, a Napoli zaista ima posebne navijače koji me mnogo motivišu - zaključio je urugvajski reprezentativac.

(Telegraf.rs/Foto: shakhtar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA