ŠPANCI UBEDLJIVI: Alžir nastradao na startu Svetskog prvenstva!

Lako i ubedljio domaćin Svetskog prvenstva je sa 27:14 pobedio Alžir. Izabranici selektora Veselina Vukovića u subotu igraju protiv Južne Koreje (16.45)

  • 0

Svetsko rukometno prvenstvo za muškarce startovalo je u madridskoj dvorani "Kaha Magika", a selekcija domaćina − Španija nije imala nikakvih problema sa Alžirom. "Furija" je pred 12.442 gledalaca sa 27:14 (14:5) dobila Afrikance i upisala prve bodove.

Iskusni golman Hoze Manuel Sijera, kome je zamena Arpad Šterbik, imao je 11 odbrana, dok je njegov kolega Samir Kerbuš "skinuo" šut više, ali će ostati zabeleženo da je u 34. minutu zaradio i isključenje na dva minuta. Viktor Tomas je dao osam golova (svih osam u prvom delu), dok je trener Španaca u drugih pola sata kombinovao dosta, pa su i Alžirci uspeli da ublaže katastrofu. Sa četiri gola Aski Mokrani je bio najefikasniji u dresu Alžira. Domaćin je imao 12 izgubljenih lopti, dok su Alžirci imali 17, ali su u drugom poluvremenu "u vetar bacili" samo pet.

Naravno, u fokusu ovog šampionata, bar za navijače u Srbiji, biće rezultat izabranika Veselina Vukovića, koji dobro zna kako je biti na pobedničkom postolju. Srbija je u Grupi C, u Saragosi, gde će za rivale u prvom krugu imati Sloveniju, Poljsku, Belorusiju, Saudijsku Arabiju i Južnu Koreju protiv koje se igra u subotu (16.45).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA