VUKOIČIĆ: Trener Cedevite ima crni pojas sedmi dan

- Strateg Zagrepčana Aca Petrović je odličan motivator i majstor da pripremi utakmicu psihološki, i zato će ovaj duel biti izuzetno težak za nas - rekao je trener Crvene zvezde Telekom

  • 0

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da očekuje težak meč protiv Cedevite iako tim iz Zagreba do sada nije opravdao ulogu favorita regionalnog takmičenja.

Zvezda će sutra u derbiju 17. kola Jadranske lige dočekati trenutno petoplasirani tim u šampionatu.

- U narednom periodu imamo nekoliko utakmica protiv direktnih kandidata za fajnal-for ABA lige, a i za prvo mesto na tabeli. Utakmica protiv Cedevite je jedna od njih. Igramo protiv tima koji je na početku važio za jednog od najvećih favorita za osvajanje šampionskog prstena.

- Nastupali su u Evroligi ove sezone, pravili su ekipu da prođu i u Top 16. Međutim, mnogo čudnih stvari im se izdešavalo, jednostavno im se nisu poklopile neke kockice.

- Zato u Beograd dolaze maksimalno motivisani i dobro pripremljeni. Imali su sedam dana za odmor. Novi trener, Aca Petrović je odličan motivator, zna da pripremi igrače za utakmicu. Sigurno da je to jedna vrsta psihološke igre, a on ima crni pojas sedmi dan ako tako može da se kaže u pripremi utakmice – slikovito je opisao Vukoičić, i potom dodao:

- Međutim, mi se nećemo uspavati. To je i pokušaj da se rastereti njegov tim, da pobegnu od nekih problema koji ih trenutno muče. Cedevita pored sebe ima znak pitanja jer su svega jednu utakmicu odigrali u ovom sastavu. Ako uzmemo i da imaju novog trenera, sigurno je da mogu da budu ekipa koja može da bude "iznenađenje" i pored prethodnih oscilacija. Izmešali su karte, možda u utakmici protiv Splita nije došao rezultat, ali igra im je bila dobra – zaključio je trener Crvene zvezde Telekom.

ABA liga, 17. kolo:

Subota :

Cibona – Krka 18.30

Split – Igokea 19.00

Široki – Partizan 19.00

Budućnost – Solnok 20.15

Nedelja:

Crvena zvezda – Cedevita 17.00

Olimpija – Zadar 19.00

Ponedeljak:

Radnički – MZT Skoplje 20.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA