VUKOVIĆ: Klinci su se pogubili, ali su pomogli stariji

Posle uvodne pobede protiv Južne Koreje na Svetskom prvenstvu u Španiji, selektor "orlova" najavljuje tešku utakmicu protiv Belorusije

  • 0

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je posle uvodne pobede protiv Južne Koreje da je najvažnije što je ekipa osvojila bodove na startu Svetskog prvenstva, i dodao da mu je drago što je grupa starijih igrača pokazala pravi karakter.

- Meni je u ovom trenutku najvažnije da smo probili led. Bila je primetna nervoza i u startnoj postavi i na klupi. Klinci, njih četiri, pet su bili skroz ''pogubljeni'', ali to je sasvim normanlo. Pokušali smo na neki način da ih dignemo i da shvate da je to normalno za ovakvo takmičenje. Nadam se da smo i uspeli i da smo dobili pojedine igrače, a da će drugi da rastu. Grupa starijih je pokazala karakter, bili su vrlo roditeljski nastrojeni prema klincima - rekao je Vuković novinarima posle meča.

Srbija je savladala Južnu Koreju 31:22, sutra ima slobodan dan, a u ponedeljak u drugom kolu igra protiv Belorusije.

- Idemo onako kako smo obećali, od utakmice do utakmice. U ponedeljak nas čeka Belorusija - teška utamica. Video sam da je bila dobra u pripemnim mečevima. Ne možemo iz ove utamice da izvučemo realnu snagu našeg tima, ali definitivno želimo mnogo i imamo ambicije - poručio je Vuković.

Kapiten selekcije Srbije Momir Ilić ocenio je da je ekipa imala manjih problema samo na početku utakmice.

- Posle početne nervoze, dobro smo igrali u odbani, što je bio i cilj u ovoj utakmici. Stanić je sjajno branio uz našu pomoć. Na poluvreme smo otišli sa plus četiri. U drugom delu dogovorili smo se da igramo isto u fazi odbrane i sigurno u napadu. Kvalitet je ipak, na našoj strani, što je presudilo i mi smo pobedili izjavio je Ilić.

Njegov saigrač Rajko Prodanović kazao je da je Srbija otvorila šampionat na način na koji je priželjkivala.

- Znali smo da je prva utakmica najteža i zato smo ušli maksimalno skoncentrisani u duel sa Korejom. Pokazali smo od starta da želimo trijumf, što smo i ostvarili. Iz minuta u minut povećavali smo razliku i sada lakše čekamo meč sa Belorusijom - naveo je on.

Ivan Nikčević podsetio da je prva utakmica na velikom turniru najvažnija, zbog čega bodovi protiv Koreje dodatno dobijaju na značaju.

- Odigrali smo koncentrisano u odbrani. Zadovoljni smo osvojenim prvim bodovima. Pritiska nije bilo. Znali smo šta nas čeka. Odigrali smo dobro u fazi odbrane, što je na kraju dalo i rezultat - zaključio je Nikčević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA