ABA: Široki bolji od Partizana, "crno-beli" strahuju za F4

Loša igra u "Pecari" uslovila je peti poraz košarkaša Partizana na gostovanjima. Bolji je bio pretposlednji Široki 87:80 (28:15, 15:28, 21:12, 23:25)

  • 0

Košarkaši Partizana zabeležili su prvi poraz u 2013. godini, i to od pretposlednje ekipe u 17. kolu ABA lige 87:80 (28:15, 15:28, 21:12, 23:25), čime su još više zakomplikovali situaciju na vrhu tabele.

Ekipa Duška Vujoševića je, bez povređenog kapitena Vladimira Lučića, loše otvorila utakmicu, dok su domaćini odličnim procentom šuta za tri uspeli da naprave razliku od+16 u prvom poluvremenu. Partizan je to uspeo da smanji, ali su greške i očajan šut sa penala sprečili da "crno-beli" obezbede pobedu na gostovanju u Hercegovini.

Najefikasniji je bio Bogdanović sa 12 poena za Partizan, dok su Gordić, Musli, Bertans i Gordon zabeležili po 11 poena. S druge strane, Šutalo je predvodio domaće sa 21 poenom, Šakić sa 16, Džons sa 12 i Perišić sa 11 poena.

Krenulo je i više nego zabrinjavajuće, jer je šut išao Hercegovcima kao od šale. Nadoknadili su "crno-beli" preko Vestermana zaostatak 10:4, ali onda su Šakić, Barać i Vragović cepali mrežice preciznim šutevima van linije 6.75. Partizan nije stigao ni da se oporavi od prethodne trojke, a sledeća je već bila u košu, a pritom je srpski šampion imao problem sa realizacijom svojih napada. Perišić je u prvoj četvrtini sa penala postavio rezultat prve deonice 28:15, a onda je isti igrač u narednom periodu ubacio dve trojke i upotpunio seriju od pet vezanih trojki za maksimalnu prednost od +16 za Široki.

Ipak, oslanjanje isključivo na šut je koštalo domaće - usledilo je šest vezanih promašaja, pa je Partizan prihvatio poklone i iz kontranapada lako uhvatio priključak koševima Muslija, Bogdanovića i Gordona. Serijom od 14:0 u roku od četiri minuta prvak Srbije smanjuje na 36:34. U finišu poluvremena se ujednačila igra na obe strane, a Bogdan Bogdanović je postavio konačan rezultat 43:43 trojkom sa osam metara.

Preko sedam poena Džonatana Džonsa, Široki pravi seriju od 9:0 a Partizan je još tražio poene iz igre. To je i rezultovalo da se Široki odlepi na +12. Milosavljević je trojkom uspeo da prekine rast prednosti domaćih, ali je Šutalo trojkom održavao dvocifrenu prednost za autsajdere. Do kraja četvrtine je publika uglavnom gledala greške, Partizan je isuviše žurio i protraćio napade i time još umanjio procenat uspešnosti za dva poena, a pritom je loše išao i šut sa penala. Bertans je posle dužeg vremena pogodio trojku, ali je Šutalo ponovo vratio za 64:55.

Džons je ubacio i 12. trojku za Široki i povisio na +11. Vremena za "crno-bele" je bilo sve manje, sigurni su pod košem protivnika bili uglavnom centri Gagić i Musli. Fantastičnim zakucavanjem Frimen je na četiri minuta do kraja oduševio publiku i samim tim rešio pitanje protivnika, jer Partizan nije bio dovoljno kvalitetan do kraja kako bi preokrenuo rezultat.

Šampion Srbije sada ima skor od 11 pobeda i šest poraza.

ABA liga, 17. kolo:

Široki - Partizan 87:80

Cibona - Krka 78:86

Split - Igokea 60:68

Budućnost - Solnok 88:63

nedelja:

Crvena zvezda - Cedevita 17.00

Olimpija - Zadar 18.00

ponedeljak:

Radnički Kragujevac - MZT 20.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA