DOLONC: Moji uspesi posvećeni su Srbiji!

Teniserka rođena u Moskvi, od oca Srbina i majke Ruskinje, prvi put na nekom gren slemu nastupa kao srpska takmičarka, a željno očekuje i debi u Fed kupu

  • 0

Vesna Dolonc na Australijen openu prvi put na jednom gren slemu nastupa kao srpska teniserka. Rođena u Moskvi, u braku Srbina i Ruskinje, Vesna će verovatno debitovati i u Fed kupu za Srbiju protiv Slovačke u Nišu.

- Nije mi prvi put da igram u Melburnu, pre dve godine sam ovde pobedila Bartoli u drugom kolu. Međutim, ovo mi je prvi put da sam ovde kao srpska teniserka. Divan je osećaj da sam ponovo na velikom turniru. Mnogo sam radila, imala sam neke povrede, sada se sve isplaćuje. Srećna sam jer sam napravila dobar rezultat za Srbiju - izjavila je Dolonc za "Sportski žurnal", pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija savladala Kanađanku Stefani Diboa 6:1, 6:0.

Dolonc je trenutno 118. na WTA listi, a plasman na Australijen open dovodi je na prag prvih 100.

- Cilj mi je da budem u prvih 80, a sada sam na dobrom putu da to i postignem - ocenila je Vesna, koju raduje i predstojeći meč Fed kupa, na kojem će verovatno imati priliku da debituje u srpskom dresu, posle prošlogodišnje odluke za nastupa za našu zemlju.

- Mislim da ću igrati. Čekam još jedan dokument i nadam se da ću ga dobiti do meča u Nišu. Volela bih da debitujem u "Čairu". Moj tata je iz Niša, tamo je moj ujak, prijatelji mog oca. Biće perfektno. Sigurna sam da možemo da pobedimo Slovačku. Ne znam još ko će igrati za nas, ali možemo da osvojimo prvo mesto u Fed kupu. Srbija je bila u finalu prošle godine, to dovoljno govori o tome koliko je jaka - optimistična je Vesna.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA