VUKOVIĆ: Ako pobedimo Belorusiju, biramo kako ćemo dalje!

Srpski selektor ocenio je da je meč protiv Belorusije izuzetno važan, jer pobedom Srbija obezbeđuje prolaz u narednu fazu i dobija priliku da bira sa koje će pozicije da nastavi takmičenje

  • 0

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da je predstojeći duel sa Belorusijom dodatno važan, jer pobeda i teoretski obezbeđuje plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Srbija je u subotu u prvom kolu C grupe savladala Južnu Koreju 31:22, dok su Belorusi posle velike borbe poraženi od Poljske 24:22.

- Posle korektnog otvoranja, došli smo u situaciju da u drugoj utakmici protiv Belorusije praktično izborimo plasman u osminu finala, a posle toga odredimo samo poziciju sa koje ćemo u završnicu. Zato je meč sa Belorusima izuzetno važan, pogotovo što nas čeka ekipa koja se ne predaje svih 60 minuta, što su dokazali i proitiv Poljske - rekao je Vuković novinarima u Saragosi.

On je dodao da su Belorusi rotirali dosta igrača u tom meču i napomenuo da prva zvezda tima Sergej Rutenka nije jedina opasnost.

- Sve se vrti oko Rutenke, to nije sporno, ali definitivno imaju još igrača sa dosta iskustva. Dinamo iz Minska je okosnica ekipe, a znamo da oni igraju jako dobro u Ligi šampiona. Belorusija je jedna ozbiljna ekipa, a osnovni kvalitet je da se nikada ne predaju. Shvatamo meč ozbiljno, tako da nam je Belorusija u ovom trenutku najteži mogući protivnik - poručio je Vuković.

Sa selektorom se složio i Žarko Šešum, strelac tri gola protiv Korejaca.

- Gledali smo njihov meč protiv Poljske i videli šta mogu, kako igraju i koje su im ideje. Mislim da smo mi kvalitetniji i naravno da idemo na pobedu. Neće biti lako, to znamo, jer su fizički dosta jaki, ali naš cilj je jasan - istakao je Šešum.

Utakmica između Srbije i Belorusije igra se u ponedeljak od 18 sati u Saragosi.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA