JUNAJTED GOSPODARI: Vidić strelac pobedonosnog gola (VIDEO)

Mančester je pobedio Liverpul u najvećem derbiju engleske Premijer lige (2:1). Van Persi opet bio strelac, dok je Staridž uspeo da produži nadu "crvenim", ali ništa više od toga

  • 0

Derbi nad derbijima, dve ekipe koje zajedno imaju 119 trofeja u vitrinama, a upravo je toliko i godina prošlo od njihovog prvog okršaja. Danas je pak, u 159. derbiju, Mančester junajted bio bolji od Liverpula na "Old Trafordu" (2:1).

Iako Liverpul nema nijednu titulu od nastanka Premijer lige 1992. godine, i kasni za Mančesterom čitav 21 bod posle isto toliko kola, ovakav meč je uvek "meč najveće važnosti".

1:0 - Meč je mnogo bolje počeo Mančester, koji je i poveo u 19. minutu golom njihovog najboljeg strelca Robina van Persija, koji je postigao svoj 17. pogodak ove sezone u engleskom nacionalnom prvenstvu. Akcija je dobro krenula iz sredine, lopta je poslata na levu stranu odakle je jako zavrnuo u sredinu, po zemlji Patris Evra, a na nju naleteo Holanđanin koji je bio brži i spretniji od Danijela Agera.

U 33. i 41. minutu "đavoli" su imali još dve prilike preko Velbeka koji je išao "jedan na dva" i na kraju je loše šutirao i stigao je da ga izblokira Ager, dok je malo kasnije Tom Kleverli oprobao desnicu i šutnuo jedan "suvi list", ali je lopta prošla oko pola metra pored desne stative.

U 45. minutu Mančester je imao najbolju priliku da poveća prednost i u prilici se našao ko drugi do, opet Van Persi. Rafael je sjajno primio dugu loptu na ivici šesnaestrca, ušao lepo unutra vratio loptu na peterac, a Holanđanin je probao petom da je ugura u gol, i zamalo da uspe ali ga je izblokirao Glen Džonson. Posle male gužve deblji kraj je izvukao Pepe Reina kojem se Šinđi Kagava zakucao u facu i grudi.

2:0 - Posle samo devet minuta igre u drugom poluvremenu Mančester je povećao prednost i to preko svog kapitena Nemanje Vidića. Posle jednog centaršuta Evra i Vidić su skočili, preletela je lopta Nemanju, ali je Evra lepo uputio loptu glavom ka golu koja je usput dodirnula Vidića i prevarila Reinu.

2:1 - Velika radost trajala je samo tri minuta kada je novajlija "crvenih" Danijel Staridž smanjio prednost. Posle tog gola, Liverpul je krenuo još ofanzivnije i imao je bolje prilike i to preko Borinija i, opet, Staridža koji su promašili vrlo dobre prilike. Staridž možda čak i stopostotnu kada se lopta odbila do njega na ivici peterca ali je šutirao preko gola.

Do kraja meča Liverpul je imao i više lopte u posedu, Suarez je pokuša nekoliko puta da promulja loptu, ali nije uspeo da promeni rezultat.

Mančester posle 40. pobede u 80. meču ove dve ekipe na "teatru snova", vodi na tabeli sa deset bodova više u odnosu na gradskog rivala dok Liverpul ostaje na osmoj poziciji sa 31. bodom.

Ovo je Mančesterov najbolji učinak u istoriji posle ovoliko odigranih kola. Zanimljivo je to što je prošlo 8297 dana od kako je Liverpul osvojio svoju poslednju titulu, dok se Mančester za to vreme čak 12 puta popeo na najviše postolje.

REZULTATI 22. kola:

subota:

Kvins Park Rendžers – Totenhem 0:0

Aston Vila – Sautempton 0:1

(Lambert 34(pen).)

Everton – Svonsi 0:0

Fulam – Vigan 1:1

(Karagunis 22. – Di Santo 71.)

Norič – Njukasl 0:0

Reding – VBA 3:2

(Kebe 82, La Fondre 88(pen), Pogrebnjak 90. – Lukaku 19, 69.)

Stouk – Čelsi 0:4

(Volter 45+1(ag), 62(ag), Lampard 65(pen), Azar 73.)

Sanderlend – Vest Hem 3:0

(Larson 12, Džonson 47, Meklin 74.)

nedelja:

Mančester Junajted – Liverpul 2:1

(Van Persi 19, Vidić 54. - Staridž 57.)

Arsenal – Mančester siti 17.00h

TABELA: Mančester junajted 55, Mančester siti 45(-1), Čelsi 41(-1), Totenhem 40, Everton 37, VBA 36, Arsenal 34(-1), Liverpul 31, Svonsi 30, Stouk 29

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA