NFL: Falkonsi slavili u trileru, Brejdijev 17. trijumf u plej ofu!

Atlanta protiv Sijetla zabeležila prvu plej-of pobedu (30:28) u eri Majka Smita i Meta Rajana, šutem sa 49 jardi, osam sekundi pre kraja, i u konferencijskom finalu dočekaće San Francisko. Tom Brejdi postao rekoreder NFL sa 17 pobeda u doigravanju u meču u kojem je Nju Ingland nadvisio Hjuston 41:28

  • 0

Atlanta Falkonsi konačno su "skinuli prokletstvo" i zabeležili prvu pobedu u plej-ofu u eri trenera Majka Smita i kvoterbeka Meta Rajana. Veliki dobitnik u trijumfu je i jedan od najboljih tajt endova u istoriji, bivši igrač Kanzas Sitija Toni Gonzales, koji je posle 16 sezona u NFL konačno osetio slast pobede u doigravanju. Falkonsi će u finalu Nacionalne konferencije NFL dočekati San Francisko Fortinajnerse, pošto su savladali Sijetl 30:28 šutem Meta Brajanta sa 49 jardi osam sekundi pre kraja.

Samo 23 sekunde pre Brajantovog šuta Sijetl Sihouksi postigli su tačdaun trčanjem Maršona Linča, kojim su posle zaostatka od 20 poena stigli do vođstva 28:27 i činilo se u tom trenutku da pobeda ne može da im izmakne. Međutim, Džakiz Rodžers vratio je kikof na 28 jardi od end zone svog tima, a onda je Met Rajan kompletirao dva pasa za ukupno 41 jard i doveo svoju ekipu u priliku za šut.

Trener gostiju Pit Kerol tražio je tajm-aut neposredno pre Brajantovog šuta, i to je bila jedna od njegovih mnogobrojnih grešaka u ovom meču, šuter Atlante nije dobro naciljao i za Kerolov tim bolje bi bilo da ga je pustio da promaši. Ovako, Brajant je dobio novu priliku i doneo je pobedu svom timu.

Atlanta je na poluvremenu imala velikih 20:0, dobrim delom zato što Kerol nije hteo da se zadovolji šutevima, već je insistirao na tačdaunima i dve prilike za poentiranje Sijetla na desetak jardi od end zone Atlante rezultirale su sa nula poena, što je u konačnom zbiru bilo i te kako bitno.

Sihoksi su ipak silovito krenuli u poslednjoj četvrtini, pošto je Erl Tomas presekao pas Meta Rajana 11 minuta pre kraja kod retultata 27:7 za domaćine. Usledila su tri tačdauna gostiju u režiji fantastičnog debitanta Rasela Vilsona.

Kvoterbek Sijetla kompletirao je 24 pasa iz 36 pokušaja za početnički plej-of rekord od 385 jardi uz dva tačdauna i presečen očajnički pas u end zoni Atlante u poslednjoj sekundi meča. Vilson je sedam puta trčao sa loptom za još 60 jardi i tačdaun.

Met Rajan imao je skromniji učinak 24/35 za 250 jardi, uz tri tačdauna i dva presečena pasa, ali ono što je najvažnije, pobedio je.

Nju Ingland Petriotsi lako su izašli na kraj sa Hjuston Teksansima, opravdavši ulogu favorita u pobedi 41:28.

Kvoterbek Nju Inglanda, Tom Brejdi ostvario je 17. plej of pobedu po čemu je novi rekorder, do meča sa Hjustonom delio je prvo mesto sa idolom iz detinjstva, legendarnim Džo Montanom. Njegov učinak u meču bio je impresivan, 25/40 za 344 jarda uz tri tačdauna.

Teksašani su poveli 3:0, a onda, kako je meč odmicao, otpor gostiju lagano je popuštao. Nju Ingland stigao je do velike prednosti, 38:13, početkom poslednje četvrtine, a onda je pritisak Brejdija i ekipe malo popustio, što je omogućilo gostima da sa dva tačdauna ublaže poraz.

Patriote će u narednoj rundi dočekati Baltimor i to je repriza prošlogodišnjeg finala AFC. Tada je tim iz Bostona srećno slavio 23:20 i otišao na Superboul, gde je poražen od Džajantsa, a i sada će Patriote imati ulogu favorita, pre svega zbog Brejdija i domaćeg terena.

POLUFINALE AFC:

Denver - Baltimor 35:38 (35:35)

Nju Ingland - Hjuston 41:28

POLUFINALE NFC:

San Francisko - Grin Bej 45:31

Atlanta - Sijetl 30:28

KONFERENCIJSKA FINALA:

Nju Ingland - Baltimor

Atlanta - San Francisko

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA