ISTORIJSKI KUP: Zvezdina pobeda, vaterpolisti preoteli trofej Partizanu! (FOTO)

Partizan nije uspeo da osvoji trofej Kupa Srbije po 24. put. "Crveno-beli" su posle produžetaka izvojevali istorijsku pobedu 9:8 (2:2, 3:0, 2:3, 1:3, 0:0, 1:0)

  • 0

Prvi put u istoriji takmičenja vaterpolo Kupa Srbije trofej je osvojila Crvena zvezda, pobedom nad Partizanom u "večitom derbiju" 9:8 (2:2, 3:0, 2:3, 1:3, 0:0, 1:0) posle produžetaka na bazenu na Banjici.

Samo su dva kluba iz Srbije do sada osvajala državni kup, koji se igra od 1973. godine - Partizan je osvajao 23 puta i Bečej šest puta.

Zvezda je prva povela golom Avramovića, ali je zbog preoštrog faula dosuđen peterac Partizanu, koji je iskoristio Mitrović. Usledile su odlične role dva vrhunska golamana Šefika i Sora, ali je Dedović pri kraju uspeo da šutem sa devet metara  poveća na 2:1 za Partizan. Odmah u sledećem napadu je izjedačio Rašović. "Crno-beli" su mogli ponovo iz peterca da izjedanče, ali je Šefik odbranio šut Mandića.

Na tri gola razlike se Zvezda odlepila u drugoj deonici. Ekipa Dejana Savića iskoristila je igrača više i preko Vapenskog povisila na 3:2, a onda je Pijetlović pogodio za 4:2. Partizan je imao problem sa realizacijom napada sa igračem više, jer su protraćili čak četiri do tada. Rašović je u poslednjem minutu poluvremena povisio na maksimalnih 5:2.

Mnogo brža igra je usledila u trećem periodu - Ćuk je umanjio prednost, ali je Avramović opet vratio na tri gola prednosti za Zvezdu. U narednom napadu je Ćuk iskoristio čak dva igrača manje, no odgovor je usledio čudnom loptom Vapenskog koja je ipak završila iza leđa Sora.

Mandić je postigao gol za 7:5, i postavio rezultat kojim se otišlo u odlučujuću četvrtinu. Taj gol je i najavio i potpuni preokret. Posle četiri minuta promašaja i faulova, Subotić je smanjio na 7:6 i uveo finale u neizvesvesnu završnicu. Soro je odbranio Rađenov šut, a onda je Partizan izjednačio na dva minuta i poveo golom Mitrovića 8:7. Trener Savić je momentalno zatražio tajm aut, posle kog je Vapenski uspeo da izjednači na minut do kraja meča.

Mitrović je pogodio stativu, ali Zvezda nije uspela da postigne gol u poslednjim sekundama, tako da je pitanje pobednik kupa moralo da bude rešeno u produžecima.

U prvih tri minuta nije bilo golova - samo dobrih intervencija golmana, pogotovo Šefika. Konačno je u drugom produžetku Pijetlović dobro odreagovao i pokupio loptu posle intervencije Sora da bi odmah potom matirao golmana Partizana. Andrija Prlainović je u narednom napadu isključen zbog tri lične greške, ali je Šefik odbranio i sprečio Partizan da izjednači i evenutalno ugrozi istorijsku pobedu "crveno-belih".

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA