AO: Đoković razbio Matjea sa 3:0, na redu Herison

Srpski teniser bez većih problema pobedio Francuza sa 6:3, 6:4, 7:5 i plasirao se u drugo kolo Grend slem turnira gde će igrati sa Rajanom Herisonom

  • 0

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je prošao prvu prepreku na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu. Naš Nole je oduvao sa terena Francuza Pol Anri Matjea sa 3:0 (6:3,6:4, 7:5).

Đoković je posle dva uvodna seta, u kojima je dominirao, malo posustao u trećem i dozvolio rivalu da bude u egal igri i ponada se da može da uzme bar set. Ali kada je bilo najbitnije, Nole je uzeo brejk i priveo meč kraju.

U drugom kolu Australijan opena Novak Đoković če igrati protiv Amerikanca Rajana Herisona, koji je eliminisao Santjaga Žiralda sa 3:1.

LAGANO U PRVA DVA SETA

Inače, što se tiče samog meča, Đoković je odlično otvorio duel. Već u prvom gemu Novak je napravio brejk - kod izjednačenja je imao sreće jer je lopta dokačila mrežu i prešla u polje Francuza, a onda je Matje pogrešio i srpski teniser poveo je sa 1:0.

Đoković se odlično kretao i pretio je na servis Matjeu, a svoje gemove osvajao je bez većih problema. Francuz je hvatao loptice u penjanju, trudio se da što više napada, tako da je viđeno nekoliko atraktivnih poena.

Iako je Matje na momente uspevao da parira Đokoviću, srpski teniser bio je na svakoj loptici, čisto je udarao lopticu, a do novog brejka Novak je došao lepim pasing šotom iz bekhenda – 4:1.

Tada je set odlučen, a Đoković je ubrzo stigao do vođstva - 6:3 za 31 minut igre.

Svoju dominaciju Srbin je nastavio i u drugom setu, gde je odmah na startu uzeo brejk protivniku i poveo sa 2:0. Nole je uspeo da se izvuče iz teške situacije jer je Francuiz vodio sa čak 40:0. Nakon toga, oba igrača su osvajala svoj servis sve do 4:3, a onda je Nole fenomenalnim gemom bez izgubljenog poena poveo sa 5:3.

FRANCUZ PRUŽIO OTPOR U TREĆEM SETU

Nije želeo Novak previše da se zamara i gubi energiju pa je dozvoljavao protivniku da osvaja gemove na svoj servis jer je znao da Matje ne može da mu uzme brejk. Laganom igrom i dobrim servisom Đoković je došao do 6:4 i drugog osvojenog seta.

Na početku trećeg seta viđena je ravnopravna borba dva rivala u kojoj nijedan teniser nije uspeo da napravi brejk. Matje je zaigrao mnogo bolje nego u prva dva seta, odlično servirao, branio neverovatne udarce, pa je rezultat posle sedam gemova bio 3:4 za Francuza. Odlično je Matje nastavio da igra "izluđujući" našeg asa, koji nije mogao da pronađe rešenje za njegov ritern, pa je rezultat bio stalno u egalu 5:5.

Međutim, u 11. gemu Nole je pokazao svoju špampionsku crtu karaktera i mentalnog stava pa je uspeo da slomi rivala i povede sa 6:5 u setovima, nakon čega je servirao za pobedu u meču, što je lagano iskoristio i trijumfovao sa 7:5 u trećem setu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA