Džej-Džej lagano, Dolonc majstor za dramu!

Srpska teniserka pobedila Šveđanku Johanu Larson sa 6:2, 6:2 i izborila prolaz u nastavak takmičenja gde će igrati protiv Portugalke Marije Žoao Keler. Mlada srpska teniserka posle velike borbe pobedila Rogovsku sa 2:1

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković prva se plasirala u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Džej-Džej je lako i ubedljiovo pobedila Šveđanku Johanu Larson sa 2:0 (6:2, 6:2) U drugom kolu Jelena će igrati protiv Portugalke Marije Žoao Keler, koja je sa 2:1 pobedila Karin Knap iz Italije.

Već na početku meča Jelena je napravila brejk bez izgubljnog poena. Međutim, u sledećem gemu Jankovićeva nas je brzo podsetila koliko servis malo znači u njenim mečevima - Šveđanka vraća brejk za 1:1.

U narednom gemu videli smo novi brejk i Jelenino vođstvo, a onda je srpska teniserka spasla set loptu i povela sa 3:1. Brejkovi su se nizali i dalje, ali Jankovićeva je kontrolisala rezultat, dva puta je uspela da osvoji gem na svoj servis i dobila je prvi set sa 6:2.

U drugom setu Džej-Džej je nastavila da teroriše svoju rivalku, odmah na početku je uzela brejk u drugom a zatim i u četvrtom gemu i povela sa 4:1 na svoj servis. Uzela je Jelena i taj šesti gem i povela sa 5:1. U narednom gemu Šveđanka je uspela da se povrati bar malo i osvoji svoj servis da bi Jankovićeva na spektakularan način završila meč sa 6:2 u drugom setu.

VESNA IGRALA ODLIČNO

Druga srpska predstavnica koja je u ranim jutarnjim satima izašla na teren Vesna Dolonc odigrala je dobar meč, ali je posle velike borbe pobedila Oliviju Rogovsku iz Australije sa 2:1 (5:7, 7:5, 8:6)

Prvi set je protekao u veoma izjednačneoj borbi gde su obe teniserke razmenile po brejk za 4:4 u gemovima. Međutim, Rogovska je bila koncentrisanija pa je u 12. gemu uspela da iskoristi još jedan brejk i uzme servis našoj teniserki za 7:5 i vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu igralo se još tvrđe nego u prvom – u prvih deset gemova nismo videli nijednu priliku za brejk. Onda je Doloncu 11. gemu došla do dve uzastopne brejk šanse i realizovala je već prvu za 6:5.

U sledećem gemu srpska teniserka iskoristila je treću set loptu i došla do izjednačenja u setu koji je trajao 59 minuta.

Ipak, odmah posle preokreta Dolonc, domaća teniserka se probudila i lako i brzo povela sa 4:1 u trećem setu kada se činilo da naša devojka neće izdržati taj nalet.

Međutim, hrabra Vesna Dolonc je pokazala svoj mentalni stav i uspela da pobedi tri gema za redom i stigne do izjednačenja 4:4. Bila je blizu Vesna i još jednog brejka ali nije uspela pa je rivalka povela sa 5:4.

Usledila su tri gema u kome je svako osvajao svoj servis, da bi Dolonc uzela brejk kada je bilko najpotrebnije i povela sa 7:6 a zatim na svoj servis stigla do pobede.

U drugom kolu Dolonc ide na Merion Bartoli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA