SRBIJA 5:1 SVET! Naši teniseri dominiraju Melburnom!

Sjajan start srpske ekspedicije na Australijan openu obezbedili su Đoković, Tipsarević, Janković, Dolonc i Ivanović. Troicki pakuje kofere

  • 0

SRBOSTRALIJA! Prvi dan Australijan opena protekao je uspešno za Srbiju - od šest tenisera i teniserki, koliko je izašlo na terene "Ozi opena", petoro je obezbedilo plasman u drugo kolo.

Prva je na terenu broj tri bila ubedljiva Jelena Janković, koja je Šveđanki Johani Larson prepustila četiri gema u dva seta (6:2, 6:2). Druga srpska teniserka se ponovo žalila na vremenske uslove, ali je zadovoljna igrom i misli da ima prostor za napredak.

Jelena će u narednom kolu igrati protiv Portugalke Marije Žoao Keler i ne želi da razmišlja o potencijalnom duelu sa 13. nositeljkom Anom Ivanović, koja je poslednja izašla na teren i, takođe, vrlo lako, savladala 97. igračicu sveta Melindu Cink sa 6:2, 6:1.

Fantastičnu igru u završnici dramatičnog meča prikazala je kvalifikantkinja Vesna Dolonc, koja je pobedila domaću takmičarku Oliviju Rogovsku posle tri naporna seta sa 2:1 (5:7, 7:5, 8:6). Posle izgubljenog prvog seta Vesna je smogla snage da osvoji naredna dva, iako je u trećem gubila sa 4:1. U drugom kolu Srpkinja će imati ozbiljniji zadatak protiv Francuskinje Merion Bartoli.

Od tenisera, očekivano lako je pobedio prvi favorit Novak Đoković, Janko Tipsarević je odličnom igrom savladao Lejtona Hjuita, koji je pretio da će ga "razbiti", a Melburn napušta Viktor Troicki već prvog dana.

Nole je još jednom potvrdio da se u Melburnu oseća kao kod kuće i u tri lagana seta pobedio Pola Anrija Matjea sa 6:3, 6:4, 7:5 na "Rod Lejver" areni.

Dosta zanimljivije  je bilo u duelu bivšeg broja 1 i ljubimca domaće publike Lejtona Hjuita i osmog nosioca Janka Tipsarevića - 7:6, 7:5, 6:3. Prvi set je rešen u taj-brejku u kom je Tipsa igrao "ladan kao špricer"  i brzo poveo sa 4:0, što je bio dovoljan kapital za osvajanje seta sa 7:4. Uzvratio je Hjuit, brejkom stigao do prednosti, ali je u finišu seta Tipsa odlično odigrao i osvojio u drugi set. U trećem je preostalo da Hjuit samo smušeno odigra formalno taj set. U narednom kolu Tisaprević igra protiv Slovaka Lukaša Lacka.

Viktor Troicki nije kompletirao uspešan "srpski ponedeljak", iako je praktično imao meč u svojim rukama. Poveo je Viktor sa 2:0 u setovima protiv Radeka Štepaneka, ali je neugodni Čeh, uporan do kraja, našao način da rasturi igru Troickog i napravi preokret za konačni rezultat - 5:7, 4:6, 6:3, 6:3, 5:7.

Drugog dana Otvorenog prvenstva Australije, na Terenu broj 11 igra Bojana Jovanovski protiv Marije Tereze Toro Flor, igračicu koju je Srpkinja pobedila na turniru u Hobertu 6:0, 7:6. Ukoliko pobedi, Bojana će igrati protiv bolje iz meča Mirjana Lučić Baroni - Lusi Safarova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA