ODBIO NAGODBU: Armstrong neće da "ocinkari" kolege

Bivši najbolji biciklista svih vremena Lens Armstrong odbio je ponudu Američke antidoping agencija da zadrži pet titula na Tur de Fransu

  • 0

Svi dokazi govore protiv Lensa Armstronga, i još je na to najavio da će 17. januara gostovati u emisiji poznate voditeljke Opre Vinfri da prizna dopingovanje, ali je pored toga odbio da se nagodi sa Američkom antidoping agencijom, koja mu je ponudlia da zadrži pet titula na Tur de Fransu.

Armstrong je zauzvrat morao da prizna da je koristio nedozvoljena sredstva i otkrije detalje o bivšim kolegama protiv kojih se vodi istraga.

Da je pristao, sedmostruki uzastopni pobednik Tura (1999-2005) ostao bi bez titula iz 2004. i 2005. godine, dok bi dobio skraćenu zabranu bavljenja sportom.

Međunarodna biciklistička unija prošle godine izbrisala je sve njegove rezultate i izrekla mu doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim biciklizmom zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava.

Armstrong je optužen da je koristio EPO, transfuziju krvi, testgosteron, kortikosteroide, hormon rasta i prodavao doping sredstava drugim biciklistima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA