VELIKO PRIZNANJE: Mažić 12. sudija sveta u 2012. godini

Najbolji sudija sveta je Portugalac Pedro Pruensa, dok je među najboljih 15 u prethodnoj godini još jedan sudija iz bivše Juge - Slovenac Damir Skomina

  • 0

Srpski fudbalski arbitar Milorad Mažić nalazi se na 12. mestu na listi najboljih sudija u 2012. godini, objavio je Međunarodni institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Mažić je ove sezone sudio dva meča Lige šampiona, i očigledno se istakao toliko da uđe među 15 najboljih sudija u protekloj 2012. godini.

Apsolutni "pobednik" je Portugalac Pedro Pruensa, koji je sakupio 174 glasova, dok je srpski sudija dobio ukupno 11 glasova, što je bilo dovoljno za 12. mesto.

Portugalac je prošle godine vodio finala Lige šampiona i Evropskog prvenstva. Iza njega su Turčin Činejt Čakir (73) i Englez Hauard Veb (72).

Među najboljih 15 sudija prošle godine svoje mesto našao je još jedan sudija iz zemalja bivše Jugoslavije, Slovenac Damir Skomina, koji je dobio 26 glasova i zauzeo sedmo mesto.

(Telegraf.rs / Foto: Profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA