ČOVIĆ: Roditeljima tražen novac da im deca igraju u Zvezdi!

Potpredsednik kluba sa "Marakane" takođe je rekao i da je izraelski menadžer Pini Zahavi oprostio Zvezdi dug od 900.000 evra

  • 5

San skoro svakog deteta u Srbiji, a i u okolnim zemljama, jeste da kada odraste zaigra za Partizan ili Crvenu zvezdu. Da bi stiglo do prvog tima, svako dete moralo je da prođe omladinsku školu, ali da bi treniralo u mlađim pogonima kluba sa "Marakane", postojala je jedna vrlo sramotna "caka". Roditeljima je tražen novac kako bi njihova deca igrala u Zvezdi, kaže potpredsednik Zvezde Nebojša Čović u intervjuu za portal Mondo.

- Bez domaćinske baze za razvoj mladih igrača teško da ćemo moći da funkcionišemo uspešno narednih godina. A to znači i da moramo da ispitamo navode nekih roditelja - kaže Čović za Mondo, i otkriva stravičan podatak šta se dešavalo u najtrofejnijem srpskom fudbalskom klubu.

- Radi se o tome da je nekim roditeljima tražen novac da bi njihova deca igrala za mlađe kategorije Crvene zvezde - ističe Čović, koji dodaje da će uprava Zvezde reagovati po Disciplinskom pravilniku kluba.

Čović je izjavio i da je tročlana delegacija, koju, pored njega, čine Slaviša Kokeza i sportski direktor Zoran Stojadinović, uspela da u Beču smanji ogroman klupski dug za celih 900.000 evra. Tačnije, poznati fudbalski menadžer Pini Zahavi pokazao je da nije u pitanju samo ko kupuje igrače od beogradskog kluba, već je njegov investicioni fond otpisao dobar deo potraživanja na ime dve pozajmice (prva od 700.000 evra, a druga na 500.000).

- Upravo smo završili razgovore na obostrano zadovoljstvo. Uz našu veliku zahvalnost Fondu, mogu da kažem da je klub dobio otpust duga od 700.000 evra i još 200.000 evra druge sume. Drugim rečima, Zvezda je dobila donaciju od 900.000 evra. Rešen je i problem sa kamatama. Veoma smo zahvalni ljudima iz Fonda na razumevanju, a prijatelji se vide po tome ko želi da vam pomogne kada nam je teško - zaključio je Čović.

(Telegraf.rs/ Izvor:Mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    15. januar 2013 | 20:46

    Ziva istina,mom drugu koji je bio dobar fudbaler i bio na probi u Zvezdi,trazili su 20000 e,da igra za zvezdu.Zato igraci,cast izuzecima,nemaju pojma.

  • dodje maca na vratanca

    15. januar 2013 | 20:21

    A do juce je Zahavi bio lopov i kriminalac,a sada "hvala agenciji i Zahaviu"......cuj Jevrej da oprosti 900.000eura????

  • bg

    15. januar 2013 | 21:03

    ovo su budalastine,pranje para je u pitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA