Blater: Zbog rasizma ćemo oduzimati bodove

- Mislim da nikada ne možemo da uradimo dovoljno da iskorenimo rasizam iz fudbala. Mnogo radikalnije rešenje, kao što je oduzimanje bodova, možda bi bilo svrsishodnije. Možda bi imalo bolji uticaj. Ne znam koja bi druga kazna bila delotvornija - rekao je Blater

  • 1

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da bi klubovima, čiji navijači budu proglašeni krivim za rasističko ponašanje, trebalo oduzimati bodove.

- Mislim da nikada ne možemo da uradimo dovoljno da iskorenimo rasizam iz fudbala. Mnogo radikalnije rešenje, kao što je oduzimanje bodova, možda bi bilo svrsishodnije. Možda bi imalo bolji uticaj. Ne znam koja bi druga kazna bila delotvornija - rekao je Blater, a prensi Sky Sport.

Poslednji u nizu rasističkih incidenata dogodio se početkom januara, kada je Kevin Princ Boateng, igrač Milana, ljut zbog uvreda navijača Pro Patrije, napustio prijateljsku utakmicu, nakon čega su njegovi saigrači krenuli put svlačionice.

Predsednik Fife dodao je da nije rešenje da igrači odlaze sa terena, ali da se rasizmu nekako mora stati na put. Podsetimo, FIFA je prošle nedelje kaznila mađarski i bugarski Savez zbog rasističkih uvreda, pa će predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrati pred praznim tribinama.

- Meč bez publike je samo upozorenje za sve. Za navijače i igrače, pošto će sledeći put kazna biti mnogo ozbiljnija - rekao je 76-godišnji Blater.

(Telegraf.rs / Sky Sports)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    15. januar 2013 | 21:48

    koliko znam ljudi koji kupe kartu imaju slobodu govora a to sto neko se oseti uvredjen kada neko ruzno kaze znaci da se nalazi u tome. to je jednostavno izmisljeno da bi se punila kasa..zalosno jeste sto su napunili glave igracima crne boje sa tim oponasanjem majmunskih krikova da su samo oni na meti i uopste zasto su oni ugrozeniji od drugih na terenu... stvarno budalestina iz koje se nemoze izvuci sada nikako i vodi nekom novom osnivanju kuce fudbala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA