Jelena preokretom u trećem kolu!

Srpska teniserka prevazišla loš prvi set, povredu i Portugalku Mariju Žoao Keler (2:6. 7:6, 6:2) i plasirala se u treće kolo gde će igrati protiv Ane Ivanović

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Marijom Žoao Keler iz Portugala u tri seta, 2:6, 7:6, 6:2, a tamo je očekuje  dobro poznato lice Ana Ivanović, koja je bila bolja od Jung Jan Čan sa Tajvana (7:5, 1:6, 6:4).

Jelena je dobro počela meč, uzela gem na svoj servis, zamalo napravila i brajk, a posle neiskorišćene šanse  da rivalki oduzme servis sve je pošlo naopako. Portugalaka je dobila pet gemova zaredom, uz dva brejka i povela sa 5:1. Jedino što je Jankovićeva uspela da uradi do kraja seta je da iskoristi svoj servis za rezultat 5:2, ali isto je uradila i Marija Žoao Keler, okončavši set sa 6:2.

U drugom setu obe takmičarke držale su svoj servis do sedmog gema, kada Portugalka pravi brejk za 4:3. Jelena, koja nastupa povređena, u jednom trenutku je i zaplakala, ali uspela je da uzvrati kontrabrejkom, a potom na svoj servis i povede sa 5:4, pa 6:5, da bi set ipak otišao u taj-brejk u kojem je Jelena uspela da sa rezultatom 7:5 dođe do izjednačenja.

Treći set počeo je uzastopnim brejkovima, Jelena je povela sa 1:o, Portugalka je uzvratila, Jankovićeva ponovo oduzima servis rivalki za 2:1, zatim koristi i svoj, a u sedmom gemu pravi treći brejk u odlučujućem setu za velikih 5:2. Jelena nije dozvolila novu dramu, iskoristila je priliku da servisom okonča meč sa ubedljivih 6:2 u odlučujućem setu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA