MELBURN: Ana oscilira i ide dalje!

Ana Ivanović posle dosta muka savladala Jung Jan Čan sa Tajvana sa 7:5, 1:6, 6:4 i u trećoj rundi igraće protiv Jelene Janković

  • 2

Ana Ivanović savladala je u drugom kolu Australijan opena kvalifikantkinju Jung Jan Čan sa Tajvana, 118. teniserku na WTA listi, posle mnogo osciliacija u igri ,7:5, 1:6, 6:4, i u narednom kolu igraće protiv Jelene Janković, koja je bila bolja od Marije Žoao Keler iz Portugala (2:6, 7:6, 6:2).

Ana je počela  dobro meč protiv Azijatkinje, osvojila je svoj servis, napravila brejk, zatim povela sa 3:0, pre nego što je rivalki dozvolila da osvoji prvi gem.

Međutim, Čan je pokazala da neće biti lak zalogaj, brzo je uzvratila brejk, a potom na svoj servis i izjednačila (3:3), da bi zatim oduzela i drugi uzastopni servis Ivanovićevoj za vođstvo 4:3. U desetom gemu Ana pravi drugi brejk i poravnava na 5:5, a zatim prelazi u vođstvo 6:5.

U narednom gemu Ana dolazi do dve set lopte, koristi prvu i to je 7:5 i 1:0 u setovima za Srpkinju.

Međutim koliko je Čan opasna, videlo se odmah na početku drugog seta, nimalo deprimirana ishodom prvog, takmičarka sa Dalekog istoka odmah je uzela servis Ani, koja nije stigla ni da se čestito poraduje zbog dobro obavljenog posla.

Vrlo brzo bilo je već 4:0 za Azijatkinju, da bi Ana konačno iskoristils servis u petom gemu i smanjila na 4:1. To je, nažalost, bilo jedino od srpske takmičarke u dugom setu koji je Čan okončala s ubedljivim rezultatom 6:1.

Treći set Ana je odlično počela, odmah napravila brejk pa na svoj servis povisila na 2:0. U petom gemu Ana je posle 40:30 za rivalku osvojila tri poena zaredom za novi brejk i ogromnih 4:1. Međutim, Čan se nije predala i odmah je napravila kontrabrejk, a zatim iskoristila, posle malo muka, svoj servis da priđe na 4:3.

U naredni gem Ivanovićeva je ušla odlučno, nije je pokolebala dupla servis greška, osma po redu, kod 40:15, povela je sa 5:3 i pritisak prebacila na rivalku koja je servirala za ostanak u meču. Čan je smanjila na 5:4, ali to je bilo sve što je uspela, Ana u narednom gemu koristi drugu meč loptu i zakazuje meč sa Jelenom Janković u trećem kolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA