MELBURN: Tipsarević slavio u maratonu!

Janko poveo 2:0 u setovima, dozvolio Lacku da izjednači, pa na kraju prevagnuo posle mnogo drame, 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5 u meču koji je trajao 3 sata i 49 minuta

  • 0

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Slovakom Lukašem Lackom  6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5 posle tri sata i 49 minuta borbe. U narednom kolu Tipsarevića čeka Francuz Žilijen Beneto koji je savladao zemljaka Eduara Rože Vaselina, sa kojim inače nastupa u dublu, 4:6, 7:5, 7:6, 7:6.

Janko je dobro je počeo meč  protiv Lukaša, dobio je prvi set 6:3, a presudan je bio brejk u četvrtom gemu.

Slovak je imao nekoliko prilika da uzvrati brejk Tipsareviću, ali Janko je svaki put uspeo da se izvuče i sačuva servis.

U drugom setu teniseri su čuvali svoj servis sve do devetog gema kada je Tipsarević uprkos vođstva Slovaka 40:15 stigao do brejka. Posle oduzimanja servisa rivalu u, takoreći, idealnom trenutku, Janko nije propustio priliku da na svoj servis uveća vođstvo na 2:0 u setovima.

Lacko je zatim zatražio pomoć lekara, ali ga to nije spasilo od novog izgubljenog servisa na startu trećeg seta. U najdužem gemu, uz mnoštvo preokreta Tipsarević je stigao do brejka, međutim nije uspeo da zadrži nalet u nastavku. Lacko utvraća brejk a zatim na svoj servis preokreće na 2:1. Janko je poravnao na 2:2, a sledeći put kada je servirao usledio je novi brejk Slovaka i vođstvo 4:2, a odmah je potom i 5:2.

Tipsarević je servis gemom samo odložio neminovno, Slovak je iskoristio servis za 6:3 i prilazak na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu na brejk čekalo sa do petog gema, a opet ga je napravio Lacko. Slovak je prednost umešno sačuvao do kraja seta, 6:4 i izjednačio na 2:2.

Odlučujući set Tipsarević je počeo osvojenim servis gemom, na šta je Lacko uzvratio. U trećem gemu Janko je spasao brejk loptu i prednošću 2:1 teret pritiska prebacio na rivala. Lacko je bez problema izjednačio, ali nije bilo tako kada je kod 3:2 za Janka ponovo bio na servisu. Tipsarević pravi brejk i stiče značajnu prednost. Janko je povisio na 5:2, ali zatim propušta servis za pobedu i Lacko izjednačuje na 5:5.

Tipsarević potom koristi svoj servis, za 6:5, ali dobro je odigrao i na servis Slovaka u narednom gemu, stigao do meč lopte  i, konačno, do trijumfa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA