AO: Nole silovit, Tipsa jedva u trećem kolu!

Najbolji svetski teniser od početka meča stavio do znanja Rajanu Harisonu ko je glavni i lako pobedio 6:1, 6:2, 6:3. u trećem kolu je i Janko Tipsarević, koji je na jedvite jade savladao Slovaka Lukaša Lacka sa 3:2

  • 0

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, lako je dobio meč drugog kola Otvorenog prvenstva Australije protiv Amerikanca Rajana Harisona, 62. igrača na ATP listi, 6:1, 6:2, 6:3.

Nole je začas napravio 3:0 uz brejk u drugom gemu, Harison je uspeo da sačuva servis za 3:1, ali to mu nije mnogo vredelo jer je Novak nastavio silovito, na svoj servis povisio je na 4:1, ponovo oduzeo servis Amerikancu i za 20 minuta bilo je i 6:1.

Đokovićev "teror" nastavio se i u drugom setu, odmah je brejkovao Harisona, zatim povisio na 2:0, a onda sa par grešaka dozvolio protivniku da smanji na 2:1. To nije mnogo uticalo na dalji tom, Novak je nastavio sigurno, iskoristio sledeću priliku za brejk, potom na svoj servis povisio na 5:2 i pošto je dozvolio Harisonu servis gem, okončao set 6:2.

U trećem gemu Amerikanac je pružio nešto jači otpor, iako mu je Novak već u prvom gemu uzeo servis. Harison je osvojio tri gema, ali Nole je u devetom gemu iskoristio drugu meč loptu i okončao duel, koje je za njega bio malo više od dobrog treninga.

U trećem kolu Đoković će igrati protiv Radeka Štepaneka iz Češke koji je bio ubedljiv protiv Španca Felisijana Lopeza - 6:2, 6:2, 6:4.

S druge strane, u trećem kolu je i Janko Tipsarević, koji je na jedvite jade savladao Slovaka Lukaša Lacka sa 3:2 (6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5) u meču koji je trajao 3 sata i 49 minuta.

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA