SRBIJA DO MELBURNA! Po broju tenisera koji su i dalje na turniru šesti smo od 49 država na AO!

Ispred nas su samo oni koji ulažu na desetine miliona u mlade nade - Rusi, Amerikanci, Nemci, Francuzi i Španci. Region ni do kolena Srbiji...

  • 1

SRBIJA ŠESTA U SVETU! Nećete takvu vest pročitati, ako nije u pitanju sport. Naime, na pola drugog kola Australijan opena u obe konkurencije singla naša zemlja nalazi se na visokom šestm mestu, u konkurenciji 256 tenisera i teniserki iz 49 zemalja!

Ispred nas su samo velike teniske sile Rusija, SAD, Nemačka, Španija i Francuska. Zemlje koje su, bar kad je ulaganje u pojedinačni sport, nekoliko svetlosnih godina ispred Srbije.

Zato, svaka čast Novaku, Ani, Jeleni, Tipsi Bojani, ali i Viktoru i Vesni koji su, takođe, bili u žrebu za prvo kolo u singl konkurenciji.

Iza Srbije ostale su bogate zemlje poput Velike Britanije, Italije, Švajcarske, Japana, u kojima je tenis u ekspanziji ili ima veliku tradiciju.

SAMO HRVATI PRETE... DONEKLE

Što se tiče regiona, tu su nam donekle pratioci samo Hrvati, ali njihovi predstavnici uglavnom za sada čekiraju povatne karte. O Slovencima, Bugarima i Rumunima "brine" tek po koji igrač koji se domogne glavnog žreba.

Po tradiciji, najjači su oni koji tenisom dominiraju decenijama. Rusi u igri imaju još 11, Amerikanci osmoro tenisera, kao i Nemci. Francuzi sa sedam i Španci sa šest takmičara su takođe ispred Srbije, ali je pitanje da li će ovakva raspodela snaga biti već posle trećeg kola.

Ono što Srbiju izdvaja i ovog puta iz konkurencije jeste da smo jedna od retkih zemalja kojoj se prepisuje budući pobednik. Novak Đoković neprikosnoveni je favorit u muškoj konkurenciji.

PREOSTALI TAKMIČARI U MELBURNU

Rusija - 11

SAD - 8

Nemačka - 8

Francuska - 7

Španija - 6

Srbija - 5

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbi

    16. januar 2013 | 18:46

    Na kraju ce ostati samo dvoje iz Srbije, Novak i Ana, Srbija ce tada imati najvise predstavnika!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA