BOMBA - Gvardiola preuzima Bajern!

Trofejni trener Barselone, pauzu će prekinuti na leto kada preuzima najveći nemački klub u kojem će ostati do 2016 godine. Hajnkes na kraju sezone završava karijeru

  • 4

Izgleda da je nemački Bajern jedini uspeo da spoji sve moguće uslove kako bi Pepa Gvardiola privoleo da nastavi sa trenerskom karijerom. Tiražni Bild najavljuje dolazak Španca na leto, kada bi trebalo da potpiše ugovor sa najvećim Bundesligašem do 2016. godine.

Tako se jedan od najpopularnijih svetskih trenera pridružio grupi stratega koji su u svojim karijerama vodili Barselonu i Bajern, a koju čine Udo Latek, Luis van Gal i Ričard Kon.

Poslednjih meseci spekuliše se da Gvardiola preuzima Čelsi, Mančester Siti, Romu... činilo se da nije bilo kraja spisku onih koji planiraju da dovedu trenera koji je sa Barselonom osvojio sve što je moguće.

Na kraju se desilo neočekivano - Pep će u Bundesligu i u tim koji fenomenalno vodi Jup Hajnkes. Nemac će svoju trenersku karijeru završiti na kraju sezone, a senzacionalnu vest je potvrdio nemački klub na zvaničnom Tviter profilu i na oficijalnom sajtu.

- Zahvalni smo Hajnkesu na svemu što je uradio, verujemo da će mu ekipa prirediti pravi oproštaj na proleće. Gvardiola je prava zamena za trenera takvog kalibra - rekao je predsednik Bajerna Uli Henes.

- Drago nam je što smo uspeli u ovoj misiji, pobedili smo nekoliko klubova koji su bili u trci za Gvardiolin potpis. Radi se o jednom od najboljih trenera na svetu i verujemo da će on dati mnogo, ne samo Bajernu, već i celom nemačkom fudbalu - rekao je direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Trenutno je Bajern u igri za sve tri titule, ali je Hajnkes još ranije najavio da bi trebalo da napusti Bajern pošto mu istekne ugovor.

Prema nekim navodima, Gvardiola će za svog asistenta angažovati legendu Real Madrida Raula Gonzalesa Blanka. Prema navodima pojedinih nemačkih novinara, Gvardiola želi Raula za svog pomoćnika, a navodno je i Raul spreman da prihvati ovu ponudu. Legendarni napadač Reala trenutno nosi dres katarske ekipe Al Sad, a osim Realovog nosio je i dres i Šalkea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    16. januar 2013 | 20:30

    Kao da on ne zna kakav se tamo fudbal igra. Pa ljudi vi pojma nemate, on ih eto nije studirao ne ni malo, ako pogledate malo bolje tu je disciplina možda i najbolja posle Barselone.

  • dzoni

    16. januar 2013 | 17:14

    opa bato, bajern ce ugasiti takmicenje zvano liga sampiona. da mi je samo znati kolko para?

  • igi

    16. januar 2013 | 17:12

    nece da uspe nista jer mu to nije barselona bolje da je ostao tamo u barsi ovako dozivece fijasko lako je da budes trener uz onoliko dobrih igraca u barsi u bajernu se igra drugaciji fudbal vise na snagu bez mozga i lepote tako da ce doziveti fijasko i otici ce pre 2016. zivi bili pa videli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA