BRAVO BOJANA! Šafarova savladana u dva seta!

Srpska teniserka savladala 17. nosioca, Čehinju Lusi Šafarovu, u dva seta sa 7:5, 7:5 u drugom kolu Australijan opena i ide na 42-godišnju Japanku Kimiko Date-Krum

  • 1

Srpska teniserka Bojana Jovanovski pobedila je u meču drugog kola Otvorenog prvenstva Australije protiv Čehinje Lusi Šafarove, 17. nosioca, u dva seta sa 7:5, 7:5. U narednom kolu Bojana će odmeriti snage sa 42-godišnjom Japankom Kimiko Date-Krum, koja je savladala Izraelku Šahar Per sa 6:2, 7:5.

U prva četiri gema obe teniserke sačuvale su svoj servis, da bi u petom Šafarova brejkom povela sa 3:2. Bojana je u osmom gemu vratila brejk i izjednačila na 4:4, a potom na svoj servis i povela sa 5:4, pa 6:5. Šafarova je zatim servirala da bi došla do taj-brejka, ali Bojana je odlično odigrala gem, povela sa 30:0, pa 40:15, što joj je donelo dve set lopte.

Iskoristila je drugu za 7:5 i 1:0 u setovima.

Dobijeni set dao je samopouzdanje Jovanovskoj, koja u nastavku čuva svoj serevis, a potom čini drugi uzastopni brejk, ovog puta za rezultat 2:0. Posle malo muke Bojana je sačuvala servis i to je već 3:0!

Šafarova potom koristi svoj servis i smanjuje na 3:1, da bi Bojana uzvratila bez izgubljenog poena i povisila na 4:1. U sedmom gemu Bojana se malo mučila, spasla brejk loptu i povisila na 5:2, čime je došla na gem od pobede u meču.

Na servis Šafarove Jovanovska je imala prednost 40:30 i meč loptu, ali Čehinja je uspela da iščupa gem i smanji na 5:3, a potom i da oduzme servis Srpkinji i priđe na 5:4, a zatim i izjednači (5:5).

Bojana je u naredni gem ušla odlučno i bez izgubljenog poena stigla do 6:5, a pomalo neočekivano, tako je nastavila i u sledećem, na servis Čehinje, osvojivši ukupno osam poena zaredom. Novu meč loptu Srpkinja je odmah iskoristila i dokusurila rivalku sa 7:5, 7:5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA