GAZPROM ULAŽE U HRVATSKI SPORT: Medvešćak igra KHL ligu

Posle fudbalskog kluba Crvena zvezda, ruski gigant "Gazprom" odlučio da ulaže u hokejaški klub iz Zagreba

  • 0

Rusi ulažu i u hrvatski sport! Ugledni predstavnici "Gazproma" stigli su u Hrvatsku da bi ulagali u privredu, sa ciljem da to ima i pozitivne posledice za hrvatski sport, prenose mediji u toj zemlji.

Posle fudbalskog kluba Crvena zvezda, kome je generalni sponzor, ruski gigant se odlučio da ulaže i u klub iz Hrvatske, ali je ovoga puta u pitanju hokej i klub Medvešćak, što je posle Zvezde prvo ulaganje u regionu.

Inače, "Gazprom" je već sponzor fudbalskog kluba Zenit, takoreći su suvlasnici kluba u koji ulažu 70 miliona evra godišnje, dok su Šalkeu generalni sponzor sa oko 30 miliona evra ulaganja.  Nedavno su kupili grčki klub Paok is Soluna.

Direktnim ulaganjem u klubove hokejaške ruske lige KHL napravili su takmičenje kojim žele da pariraju američkoj NHL ligi, a u razvoju te lige vide i hrvatski klub Medveščak.

Već je ranije predsednik KHL-a Aleksandar Medvedev, koji je inače i direktor "Gazproma" isticao da je od naredne sezone Medveščak 95% sigurno novi član tog vrhunskog takmičenja.

On će tokom boravka u Zagrebu razgovarati i sa sportskim radnicima iz hrvatskih klubova.

- Predstavnici "Gazproma" u Zagreb su stigli prvenstveno zbog susreta s predstavnicima Vlade Hrvatske. Ali, tačno je da će se predsednik Medveščaka Damir Gojanović sresti sa gospodinom Medvedevom tokom njegova boravka u Zagrebu - šturo je poručio portparol zagrebačkog hokejaškog kluba Ranko Vučinić.

On je dodao i da je taj dolazak jedna od stepenica mogućeg pridruživanja Medveščaka KHL ligi.

- Ovaj dolazak zasigurno je jedna od stepenica mogućeg pridruživanja Medveščaka KHL ligi jer logično je da postizanje potencijalnih poslovnih dogovora ide na korist Medveščaku i drugim sportovima prema kojima je "Gazprom" iskazao interes kao potencijalni sponzor u slučaju ulaska na hrvatsko tržište – rekao je Vučinić.

(Telegraf.rs/Foto: medvešćak.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA