HAUARD: Peković bi mogao da bude MMA prvak!

- Ako možemo da izvlačimo zaključke po izgledu, mislim da bi bio sjajan. Da li ste ga videli? Ima preko 2,10 metara i 130 kilograma - rekao je impresionirani Dvajt Hauard

  • 0

Nikola Peković je još dok je igrao za Partizan važio za jednog od najsnažnijih i najvećih igrača u Evropi. Zatim se, pre malo više od dve godine, zaputio put Amerike i NBA lige. Prve sezone nije privlačio toliko pažnje, dok je sada jedan od najboljih visokih igrača najjače košarkaške lige sveta, ali je očigledno i jedan od najjačih košarkaša uopšte.

Namerno smo rekli, najjači, jer koliko je Peković moćan svedoči i izjava njegovog centarskog suparnika iz LA Lejkersa Dvajta Hauarda.

- Kunem se da bi Peković momentalno mogao da postane jedan od najboljih MMA boraca na svetu! Ako možemo da izvlačimo zaključke po izgledu, mislim da bi bio sjajan. Da li ste ga videli? Ima preko 2,10 metara i 130 kilograma - rekao je Hauard.

"Los Anđeles Tajms" prenosi da je centar Lejkersa naterao i pomoćnog trenera Darvina Hema da da svoj komentar o snažnom Crnogorcu:

- Uh, sa onim njegovim vratom, Peković bi stvarno bio opak MMA borac! - nikog očigledno ne ostavlja ravnodušnim.

Popularni Pekmen u Minesotu je prešao leta 2010. godine iz Panatinaikosa, i već u svojoj drugoj sezoni (2011/12) postao je starter, dok ove sezone beleži 16,4 poena, 8,6 skokova i 0,9 blokada po utakmici, što ga svrstava u Top 20 visokih igrača NBA lige.

Hauarda i Pekovića očekuju tri međusobna duela - 1. februara u Mineapolisu, 28. februara u Los Anđelesu i 27. marta ponovo u Mineapolisu.

(Telegraf.s)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA