POBEDA ĐOKOVIĆA: Štepanek pao u tri seta!

Novak Đoković u zanimljivom meču savladao Čeha Radela Štepaneka sa 6:4, 6:3, 7:5 i plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije

  • 0

Najbolji svetski teniser Novak Đoković savladao je u trećem kolu Australijan opena Čeha Radeka Štepaneka - 6:4, 6:3, 7:5, posle dva sata i 22 minuta borbe. Đoković u osmini finala čeka Švajcarca Stanislasa Vavrinku, koji je takođe u tri seta pobedio Amerikanca Sema Kverija 7:6, 7:5, 6:4.

U meču Đoković - Štepanek teniseri u prvom setu umešno su čuvali svoj servis sve do desetog gema kada je Đoković napravio rezultat 40:0, a potom iskoristio drugu set loptu za 6:4 i 1:0 u setovima.

Naredni set imao je sličan tok, teniseri su osvajali gemove na svoj servis sve do 4:3 za Đokovića. Svetski broj 1 tada preokreće u osmom gemu na servis Štepaneka, pravi brejk za 5:3 , a odmah zatim glatko osvaja servis gem za 6:3 i 2:0 u setovima.

Na početku trećeg seta Đoković je odmah "pritisnuo" Čeha na njegov servis, stigao do dve brejk lopte, viđeno je nekoliko vrlo atraktivnih poena, Štepanek se izvlačio, spasao i treću, pa zatim i četvrtu brejk loptu i poveo sa 1:0 u gemu koji je trajao 17 minuta.

Teniseri su nadalje osvajali svoje servise, Štepanek nešto teže, u petom gemu ponovo je spasavao brejk loptu, agresivnom igrom i atraktivnim izlascima na mrežu, slično je bilo i u sedmom gemu koji je Čeh završio asom.

Zatim je na Đokovića bio red da spasava servis, što je na efektan način i uradio, šestim asom u meču, a potom i izjednačio na 4:4, takođe asom.

Ono što je propustio u nekiliko ranijih prilika, Đoković je nadoknadio u 11. gemu. Štepanek je počeo da popušata i Srbin je stigao do 40:0 i tri brejk lopte. Čeh je spasao prvu, ali ne i drugu, i Nole je poveo sa 6:5 i zatim servirao za meč.

Štepanek je dao sve od sebe, možda najatraktivnijim poenom na meču smanjio na 40:30, ali više od toga nije mogao. Nole je iskoristio sledeću meč loptu i završio meč.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA