NOLE I JANKO: Armstrong je sramota za sport

Srpski teniseri potpuno isfrustrirani posle priznanja naj(ne)slavnijeg bicikliste sveta da je sve što je postigao uspeo pomoću dopinga

  • 0

Novak Đoković je retko kad kritikovao nekog sportistu zbog nekih poteza, ali nije mogao da ostane nem na priznanje Lensa Armstronga. Biciklista je dfinitivno priznao u razgovoru sa Oprom Vinfri da se dopingovao tokom svoje karijere, a Novaku to nije lako palo s obzirom na to da je voleo Lensa i njegove rezultate, ali očigledno ga je njegovo varanje pogodilo prvo kao sportistu, a zatim i kao čoveka.

- Mislim da je sramota za sport da imamo nekog kao što je on. Obamnuo je sport, prevario mnoge ljude širom sveta sa svojom karijerom, svojom životnom pričom. Mislim da treba da trpi što nas je lagao sve ove godine - rekao je Đoković.

Sedmostruki pobednik Tur de Fransa proveo je godine poričući da se dopinguje da bi u ekskluzivnom gostovanju u emisiji Opre Vinfri, ipak, priznao da je koristio nedozvoljene supstance.

Đoković, inače, do skoro, veliki fan ovog bicikliste, bio je razočaran trenutnim stanjem u sportu.

- Izgubio sam mnogo vere u biciklizam. Gledao sam ga često. Toliko je mnogo kontroverzi u tom sportu - rekao je naš teniser.

Armstrong je bio sinonim za uspešnog sportistu i stekao je brojne simpatije širom sveta sporta, ali i uopšte posle pobede u borbi sa rakom testisa. Bio je najdominantniji biciklista planete, ali se ispostavilo da je sve radio pomoću dopinga.

Protiv Armstronga je reči pogrde imao i drugi najbolji srpski teniser Janko Tipsarević koji deli Novakovo mišljenje.

- Uopšte nije u redu, varao je u sportu i varao je mnogo ljudi u svom okruženju, koji su verovali da je rezultate postigao na pošten način - rekao je on.

Tipsarević je otkrio i kako je izgledao njegov susret sa inspektorima anti-doping agencije.

- Mene su na doping testirali u Keniji. Otišao sam tamo na pripreme, a ujutro me je jedna osoba probudila. Bio sam šokiram i uplašen jer sam mislio da će nas neko opljačkati. Nisam bio siguran o čemu se radi - rekao je on.

- Mislim da me dovoljno često proveravaju, a ako žele to da pojačaju, zašto da ne? Ali, dovoljno nam je teško što ih svakog dana obaveštavamo o našem kretanju. Ne vidim na koji način mogu biti strožiji od toga - dodao je Tipsarević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA