ZVANIČNO: Kaka u Milanu, Ljorente u Juventusu, Volkot ostaje "tobdžija"

Milan i Real se dogovorili, ostali još samo lični uslovi Rikarda Kake * Napadač Atletik Bilbaoa na kraju sezone potpisuje četvorogodišnji ugovor sa Juventusom * Arsen Venger najzad može da odahne zbog "slučaja Volkot"

  • 0

Posle tri i po vrlo zaboravne godine u Realu ispunjene povredama, neigranjem, lošim tretmanom kod Žozea Murinja, Rikardo Izekson dos Santos Leite Kaka na pragu je povratka u Milan, klub sa kojim je osvojio Ligu šampiona i gde je osvojio svoju "Zlatnu loptu". To je potvrdio i potpredsednik "rosonera" Adrijano Galijani.

- Sa Realom smo postigli dogovor, ali moramo da sredimo još neke ekonomske stvari da bi se on vratio u Milan. Kakina ljubav prema ovom klubu nikada nije prestala. Ali zakoni velikih brojeva su nas naterali da ga prodamo. Moramo da nađemo magičnu formula da rešimo problem njegove plate i da ga vratimo u klub - oduševljeni su u Milanu koji žele da dovedu i Marija Balotelija iz Mančester sitija, što će biti mnogo teža misija.

- Baloteli nam je preskup, ali ćemo, ipak, pokušati da ga dovedemo. Cena je prevelika i ohladili su naš interes. Priče o dolasku Murinja su ultranaučna fantastika - poručio je Galijani.

Kakina plata u Realu je 10,5 miliona evra, što je ogromna cifra za Real. Brazilac je pristao na smanjenje plate na 7,5 miliona, ali izgleda da će morati još da popusti...

Napadač Atletika iz Bilbaoa Fernando Ljorentedogovorio je prelazak u Juventus po okončanju ove sezone, javlja španska "Marka".

Ekipa iz Torina će biti pojačana za sjajnog napadača koji će doći na leto kada će mu isteći ugovor i tada će "stara dama" izbeći plaćanje obeštećenja.

Ljorente će potpisati četvorogodišnji ugovor koji će Torineze izaći četiri i po miliona evra. Ljorente je prethodno izjavio da neće produžavati ugovor sa Atletiko Bilbaom.

Tokom njegove karijere na "San mamesu" postigao je 81 pogodak na 249 utakmica koliko je odigrao za ovaj baskijski klub.

Najzad se završila i saga oko produženja odgovora Tea Volkota. Omaleni brzonogi krilni napadač potpisaće novi petogodišnji ugovor sa Arsenalom.

Volkot će na osnovu novog ugovora primati 100.000 funti nedeljno. Prethodno je odbio petogodišnji ugovor vredan 75.000 funti nedeljno, ali se na veliku radost navijača i samog Arsena Vengera, ipak, na kraju dogovorio.

Najzad, Venger može da odahne pošto je jedan od njegovih najboljih igrača prekinuo seriju odlazaka najboljih fudbalera "tobdžija" u druge, bogatije klubove.

Volkot je u ekipu Arsenala došao 2006. godine iz Sauthemptona. Odigrao je 244 utakmice za "tobdžije" i postigao 56 golova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA