TAJNA ODELA NA TUFNICE: Mesija obukao kosovski Albanac

Najbolji svetski fudbaler na dodeli Zlatne lopte nosio je odelo sa tufnicama, kreaciju Muhameda Hasanija, Albanca sa Kosova, koji od 2000. živi u Barseloni

  • 3

Na dodeli Zlatne lopte, najbolji svetski fudbaler Argentinac Lionel Mesi nosio je neobično crno odelo sa belim tufnicama i veliku leptir mašnu istog izgleda. Za kreaciju je zaslužan Muhamed Hasani, Albanac sa Kosova, koji već više od jedne decenije živi u Barseloni.

Hasani  je rođen u Prištini pre 45 godina, a emigrirao je 1995. godine, prvo u Englesku, pa zatim u Španiju, tačnije u Kataloniju. Hasani radi za italijanski modnu kuću "Ermenegildo Zenja".

- Mesi je veoma dobar momak. Upoznali smo se 2010. godine, kada je takođe išao na dodelu nagrade za najboljeg fudbalera sveta. Došao je u naš studio i raspitivao se za odela. Na kraju je odlučio da upari kombinaciju sa belom košuljom, crnim sakoom i plavom kravatom, slično bojama Argentine. Za poslednju dodelu nekoliko puta je dolazio i premišljao se kako da se obuče. Na kraju smo odlučili da bude nešto originalno. Tufne na odelu, uz leptir mašnju umesto klasične kravate. Kada sam mu to predložio, bio je oduševljen - otkrio je kreator za katalonski "Sport".

Hasani je svojevremeno oblačio i kapitena Barselone Karlesa Pujola, ali i još neke poznate ličnosti.

- Nekoliko glumaca, košarkaš Pau Gasol, kao i nekadašnji predsednik Katalonije Đordi Pujol dolazili su u moj studio, ali jedan je Lionel Mesi. To je velika privilegija za mene - istakao je Hasani.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportal.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA