RUKOMET SP: Hrvati dobili Špance, Belorusija i Egipat u osmini finala

Belorusi pobedili ubedljivo Saudijsku Arabiju sa 33:15 i izborili četvrto mesto u grupi C dok su "faraoni" razbili Australiju 39:14 a prolaz dalje im je obezbedila Mađarska pobedom nad Alžirom 29:26

  • 0

Rukometaši Hrvatske pobedili su selekciju domaćina Španije sa 27:25 u poslednjem meču grupe D prve faze takmičenja na Svetskom prvenstvu i zauzeli prvo mesto u grupi. Hrvati će u osmini finala igrati sa selekcijom Belorusije koja je zauzela četvrto mesto u našoj grupi C.

Utakmica dva velika konkurenta za medalju na ovom šampionatu bila je dramatična i neizvesna a ekipe su se smenjivale u vođstvu stalno. Ipak, Hrvati su na kraju imali više nerava i uspeli su da trijumfuju.

Rukometaši Belorusije plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Španiji pošto su u odlučujućem poslednjem mestu u grupi C, u kojoj igra i Srbija, pobedili Saudijsku Arabiju sa 33:15.

Belorusija je zauzela četvrto mesto u grupi dok je Slovenija zauzela prvo pobedom nad Srbijom 33:31, Poljska je lagano dobila Južnu Koreju 33:25 i obezbedila drugu poziciju.

Što se tiče grupe D veliki derbi poslednjeg kola igrali su Španci i Hrvati a pobedu su odneli šahovničari 27:25 i zauzeli prvo mesto u grupi, pa će tako u osmini finala igrati sa Belorusijom a Španci idu na Srbiju.

Mađari su pobedili Alžir 29:26 što je bilo izvesno, tako da su sa trećeg mesta prošli u osminu finala a Egipat koji je demolirao Australiju sa 39:14, i prošao je kao četvrti u grupi pošto mu je bila dovoljna pobeda od 18 golova razlike nad "kengurima".

SP Španija, 5. kolo:

Grupa C

Belorusija - Saudijska Arabija 33:15

Poljska - Koreja 33:25

Srbija - Slovenija 31:33

Tabela: Slovenija 10, Poljska 8, Srbija 6, Belorusija 4, Saudijska Arabija 2, Koreja 0

Grupa D:

Egipat - Australija 39:14

Španija - Hrvatska 25:27

Mađarska - Alžir 29:26

Tabela: Hrvatska 10, Španija 8, Mađarska 6, Egipat 3, Alžir 3, Australija 0

Poznati parovi osmine finala iz grupa A i B

Nemačka – Makedonija

Francuska – Island

Rusija – Brazil

Danska – Tunis

Poznati par osmine finala iz grupe C i D

Hrvatska - Belorusija

Španija - SrbijaPoljska - Mađarska

Slovenija - Egipat

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA