KUP AFRIKE: Domaćin kiksnuo protiv Zelenortskih ostrva

Već u prvoj utakmici veliko iznenađenje, pošto je debitantska selekcija Zelenortskih ostrva uspela da odoli domaćinu Južnoj Africi i izbori remi (0:0)

  • 0

Posle velike najave i otvaranja 29. Kupa afričkih nacija, prvu utakmicu odigrali su domaća ekipa Južne Afrike i debitant Zelenortskih ostrva, i odmah na početku veliko iznenađenje.

Sasvim neočekivano, najmanja država koja je ikada učestvovala na AKN uspela je, ne da osvoji jedan, već da otkine domaćinu dva boda posle remija bez golova na otvaranju (0:0).

Na stadionu "Soker siti" u Johanesburgu bivši igrač Crvene zvezde Bernard Parker i njegovi drugovi nisu uspeli da pobede debitante i mnogo, na papiru, slabiju ekipu, ali da stvar bude još gora, nisu stvorili nijednu ozbiljniju šansu.

Najbolju šansu na, realno dosadnom meču, imao je igrač gostiju Platini u 51. minutu, kada je neshvatljivo vrlo loše šutirao sa 15 metara od gola.

U drugoj utakmici prvog kola grupe A od 20 časova sastaće se Angola i Maroko. 

Titulu afričkog prvaka brani selekcija Zambije, koja je prošle godine na turniru u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji iznenađujuće došla do trofeja, pošto je u finalu savladala favorizovanu Obalu Slonovače, koja je i ove godine najveći favorit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA